Σήμερα θα δημιουργήσουμε μια συνταγή δουλεμένη πολλές φορές και πάντα με το ίδιο αποτέλεσμα, όλοι να γλείφουν τα δάχτυλα τους. Χόντρο με λαχανικά και απάκι. Χόντρος είναι χοντροαλεσμένο στον χειρόμυλο σιτάρι και απάκι είναι ένα καπνιστό αλλαντικό που παρασκευάζεται από χοιρινό.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:
2 φλιτζάνες χόντρο (πλιγούρι)
2-3 κολοκύθια
4-5 καρότα
2 μεγάλες μελιτζάνες
2 κρεμμύδια
πελτέ ντομάτας
μερικές ψιλοκομμένες ντομάτες
300 γρ απάκι
2 κ.σ ελαιόλαδο
Προετοιμασία:
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, κόβουμε σε μικρά μπαστουνάκια το απάκι και ξύνουμε τα κολοκύθια τις μελιτζάνες και τα καρότα με την ξύστρα.
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα και αφού κάψει το λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Αφού τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα ρίχνουμε και τα λαχανικά μας και μόλις μαλακώσουν τσιγαρίζουμε και τον πελτέ ντομάτας για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το απάκι και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε τον χόντρο και τη διπλάσια ποσότητα σε νερό. Βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες καθώς και αλάτι και πιπέρι. Αφού βράσουν για περίπου 20 λεπτά και ο χόντρος τραβήξει το νερό, το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Μερίδες:
3-4 αρκετά ικανοποιητικές μερίδες
Σερβίρισμα:
Το πιάτο μας σερβίρεται προαιρετικά με τριμμένη γραβιέρα και φυσικά συνδυάζεται με καλό κρασί