Ανεξάρτητα του πόσο κρύο κάνει, αν βρέχει ή αν χιονίζει έξω από το παράθυρό σου, η καυτή σοκολάτα ως ρόφημα αποτελεί έναν από τους μοναδικούς θησαυρούς του χειμώνα.
Η διαδικασία είναι απλή : "Μύρισε την πρώτα. Άφησε τη λίγο να κρυώσει και ανακάτεψέ με το κουταλάκι. Έρχεται πρώτα η όσφρηση και η μυρωδιά της σοκολάτας που σε πάει όπου θέλει.
Μετά ανακατεύεις και νιώθεις την γεμάτη υφή της και τέλος η γεύση που είναι και η δυνατότερη εμπειρία όλων».
Αυτά μας είπε η υπεύθυνη του Σοκολατόσπιτου στο Γάζι, όταν της ζητήσαμε να μας πει για ποιο λόγο κάποιος να πάει στο σπίτι της σοκολάτας.
Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μου στο σπίτι της σοκολάτας ,το σοκολατόσπιτο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Γαζίου για την περίοδο των γιορτών.
Όταν είδα το σιντριβάνι από σοκολάτα τότε κατάλαβα πως είχα έρθει στο σωστό μέρος.Η βελούδινη γεύση, το μοναδικό άρωμα, το έντονο χρώμα,η κρεμώδης υφή είναι αυτά που πραγματικά ζητά ο "εραστής της σοκολάτας".
Το σίγουρο είναι πως για τις μέρες των γιορτών το σοκολατόσπιτο στο Γάζι, είναι το must για αυτούς που λατρεύουν την σοκολάτα μικρούς και μεγάλους .
https://www.facebook.com/sokolatospito/videos/1915901828438867/