Σήμερα θα κάνουμε ένα φαγητό ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους, γιουβέτσι.Παραδοσιακά το γιουβέτσι ψήνεται σε πήλινο σκεύος τουρκικής προέλευσης, το οποίο είναι γνωστό με το ίδιο όνομα.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:
1 πακέτο κριθαράκι
1 κιλό μοσχάρι σπάλα σε μερίδες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κ.σ θυμάρι
1 κ.σ βασιλικό
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
500 γρ. ντομάτες κονκασέ
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κρέας στο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλατοπίπερο, το θυμάρι, τον βασιλικό, τις ντομάτες, τον πελτέ και ένα φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζουμε για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτουμε 2 λίτρα νερό και αφήνουμε στην εστία μέχρι να πάρει βράση. Αδειάζουμε το φαγητό σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 20 λεπτά.
Μερίδες:
4-5
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε προαιρετικά με γραβιέρα