Αυτό κάνω κι εγώ! Έχω στην κουζίνα μου πολλά από αυτά και κάθε φορά τα δοκιμάζω μέσα σε συνταγές με διαφορετικό τρόπο. Η μαγειρική είναι πάνω απ’όλα παιχνίδι και όπως κάθε παιχνίδι χρειάζεται φαντασία και θάρρος.
Από αυτά που εχω δοκιμάσει τα αγαπημένα μου είναι οι σπόροι chia, η κινόα, ο λιναρόσπορος, τα αμύγδαλα, τα cranberries, οι σταφίδες, το κακαό και τα goji berries!
Γι’αυτό αποφάσισα σε αυτήν τη συνταγή να συνδυάσουμε κάποια από αυτά!
Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι πως είναι πολύ νοστιμότερα απ’ότι φαίνονται στη φωτό και πως είναι ιδανικά για πρωινό, αλλά και για σνακ μέσα στην ημέρα.
Το πιο βασικό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι πως η υφή της “ζύμης” πριν τα βάλετε στο φούρνο πρέπει να είναι λαστιχωτή, ώστε να βγουν μαλακά και πεντανόστιμα.
Η ποσότητα αυτής της συνταγής βγάζει περίπου 9-12 μπισκότα, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε να έχουν.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 170 γρ. ανάλατα αμύγδαλα
- 1 κ.τ.γ βούτυρο αμυγδάλου
- 18 απύρηνοι χουρμάδες
- 1 κ.τ.σ. σπόρους chia
- 40 γρ. cranberries, χωρίς προσθήκη ζάχαρης
- 4 κ.τ.σ. γάλα αμυγδάλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε όλα τα υλικά (εκτός από τα cranberries) σε μίξερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργήσουν μια λαστιχωτή ζύμη.
Θα χρειαστεί πιθανόν να σταματήσετε για να ανακατέψετε το μείγμα μέσα στο μίξερ και να το χτυπήσετε ξανά, για να λιώσουν καλά όλα τα συστατικά.
Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό, προσθέστε λίγα ακόμα αμύγδαλα ενώ αν είναι πολύ στεγνό και δεν πλάθεται, προσθέστε λίγο ακόμα γάλα αμυγδάλου.
Συμπληρώστε τα cranberries και ανακατέψτε ίσα ίσα ώστε να ενσωματωθούν στη ζύμη.
Θα καταλάβετε ότι η υφή των μπισκότων είναι σωστή, όταν το μίγμα μπορεί να σχηματίσει μια μπάλα στα χέρια σας και δε διαλύεται.
Πατήστε την κάθε μπαλίτσα στο χέρι σας, ώστε να πάρει το σχήμα ενός πλακουτσωτού μπισκότου και τοποθετήστε τα σε χαρτί αντικολλητικό.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 15 λεπτά. (Μέχρι να ροδίσουν)
Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε ένα από τα πιο υγιεινά και νόστιμα μπισκότα που έχετε δοκιμάσει!
TIPS:
- Αν δεν έχετε βούτυρο αμυγδάλου, απλώς αυξήστε την ποσότητα των ανάλατων αμυγδάλων.(Αντί για 170γρ, χρησιμοποιήστε 190γρ)
- Οι σπόροι chia, τα cranberries και τα αμύγδαλα συγκεντρώνουν σε μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικά, Ω3, πρωτεϊνη, φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε. Τα μπισκότα με superfoods είναι ένας υπέροχος τρόπος για να τα καταναλώνουν τα παιδιά σας αλλά κι εσείς, χωρίς να νιώθετε ότι κάνετε “διατροφή”.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε, αν το θέλετε, τα cranberries με σταφίδες που είναι εξίσου θρεπτικές. Μη φοβάστε να προσαρμόσετε τη συνταγή στα δικά σας γευστικά μέτρα!
Καλή επιτυχία!
H B by Nadia Boule είναι η εταιρία που ιδρύθηκε από την Νάντια Μπουλέ με σκοπό να κάνει γνωστά ευρέως τα ελληνικά βιολογικά προϊόντα και να δώσει επιλογές σε όσους ενδιαφέρονται για την ποιότητα της διατροφής τους.
Στόχος της εταιρίας είναι να αναδείξει μικρομεσαίους Έλληνες παραγωγούς βιολογικών ειδών από όλη την χώρα, οι οποίοι με μεράκι και γνώση δημιουργούν άριστης ποιότητας προϊόντα.
Ψάξαμε σε όλη την χώρα, δοκιμάσαμε πολλά διαφορετικές γεύσεις, τεστάραμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό κωδικών και καταλήξαμε στην πρώτη σειρά προϊόντων B by Nadia Boule, η οποία και συνεχώς θα εμπλουτίζεται!