Σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό, με την πιο μεγάλη διάκριση μέχρι σήμερα: Tο χρυσό βραβείο BEST OF CRETE για το προϊόν της "Κρητικοί Ελαιώνες" η Cretan Mill της γνωστής οικογένειας Αλμπαντάκη δικαίως κατακτά την κορυφή.
Εμφανώς συγκινημένος και συνάμα ενθουσιασμένος για το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας ετών ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Μιχάλης Αλμπαντάκης δηλώνει πανευτυχής με το τελευταίο βραβείο.
"Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι. Το τελευταίο βραβείο είναι η πιο μεγάλη διάκριση που έχουμε πάρει ποτέ. Είναι ένα βραβείο παγκόσμιο και αυτό δείχνει ότι οι κόποι μας αποδίδουν.
Όλα τα προηγούμενα βραβεία είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς από τους ανθρώπους μας και την παραγωγή μας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλμπαντάκης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η ποιότητα του ελαιολάδου θα παραμείνει σταθερά στην κορυφή, παρά την ανάπτυξη της εταιρείας.
Αυτή τη φορά η Cretan Mill βραβεύτηκε σε έναν από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς ελαιολάδου τον TERRAOLIVO 2018, που έγινε στο Ισραήλ από τις 12 -14 Ιουλίου. Οι «Κρητικοί ελαιώνες» έχουν αποσπάσει αρκετά βραβεία και διακρίσεις στο παρελθόν και συνεχίζουν δυναμικά και στο παρόν.
Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό οι «Κρητικοί ελαιώνες» της Cretan Mill βραβεύτηκαν με το χρυσό βραβείο BEST OF CRETE.
Σήμερα Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας στα Καλέσα η παρουσίαση της βράβευσης.
"Για μεγάλη τιμή για τον τόπο μας" έκανε λόγο στη διάρκεια της παρουσίασης η διεθνής κριτής στον παγκόσμιο διαγωνισμό, εκπροσωπώντας τη χώρα μας, κ. Ελευθερία Γερμανάκη.
"Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που η Κρήτη και το κρητικό ελαιόλαδο επιτέλους προβάλλονται επάξια σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα από την αυτή την ειδική διάκριση BEST OF CRETE.
Θεσμοθετήθηκε πριν τρια χρόνια μέσα από τις συνεργασίες που έχει κτίσει το Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης ΑΣ Ρεθύμνου και ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου με αντίστοιχους διαγωνισμούς στην Ιταλία και το Ισραήλ.
Πραγματικά είναι μεγάλη τιμή για εμάς και τον τόπο μας.
Αφού συγχαρώ όλους τους βραβευθέντες στους πρόσφατους διαγωνισμούς να τονίσω εδώ ότι ναι μεν καλές οι διακρίσεις, αλλά δεν είναι το παν.
Θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μας πολύ σκληρά με επιμονή, γνώση και σταθερότητα για να μπορέσει το ελληνικό ελαιόλαδο να ανεβάσει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά και να πάρει την θέση που του αξίζει στην διεθνή αγορά.
Συγχαρητήρια λοιπόν και ας στρωθούμε στη δουλειά, γιατί μας περιμένει μια δύσκολη χρονιά!", ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γερμανάκη.
Ιωάννα Βλαχάκη