Άρχισαν οι επαφές Τσίπρα για τον ανασχηματισμό – Όλα τα ονόματα

6
Κοινοποιήσεις
245
Προβολές
Διαφήμιση

Θέμα ωρών είναι ο ανασχηματισμός, ο οποίος ενδεχομένως να γίνει και απόψε.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του iefimerida.gr, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη ξεκινήσει τα τηλεφωνήματα και τις επαφές τόσο με τα νέα πρόσωπα που πρόκειται να μπουν στην κυβέρνηση, όσο και με τους υπουργούς που σκοπεύει να τους αλλάξει χαρτοφυλάκιο.

Οι αμετακίνητοι

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida στους αμετακίνητους υπουργούς περιλαμβάνονται οι Ευκλείδης Τσακαλώοτς, Πάνος Καμμένος, Νίκος Κοτζιάς, Γιώργος Σταθάκης και Κώστας Γαβρόγλου.

Αυτοί που φεύγουν

Από την άλλη πλευρά, το δρόμο της εξόδου από την κυβέρνηση παίρνουν οι Βαγγέλης Αποστόλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Λυδία Κονιόρδου. Ωστόσο, κάποιος από τους Αποστόλου-Κουρουμπλή ενδέχεται να βρει θέση στο κόμμα, αναλαμβάνοντας χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Οι καραμπόλες

Υπό μετακίνηση φαίνεται ότι είναι οι Αντώνης Λιάκος, Σταύρος Κοντονής, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς, Φώτης Κουβέλης και Ολγα Γεροβασίλη.

Γεροβασίλη

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη να βρέθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να της πρότεινε τη μετακίνησή της στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο είναι άγνωστο αν αυτό τελικά θα γίνει, καθώς η κυρία Γεροβασίλη το τελευταίο διάστημα διατεινόταν ότι θα ήθελε να παραμείνει στο υπουργείο της και να ολοκληρώσει τη διοικητική μεταρρύθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά το τέλος της συνάντησης η κυρία Γεροβασίλη έφυγε από την πίσω πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου.

Κουβέλης

Αν η Ολγα Γεροβασίλη δεν δεχτεί τελικά τη μετακίνησή της στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τότε το πιθανότερο είναι ότι εκεί θα μετακινηθεί ο Φώτης Κουβέλης, το όνομα του οποίου, ωστόσο, ακούγεται και για το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Παππάς

Το ισχυρότερο σενάριο θέλει τον Νίκο Παππά να μετακινείται στο ακέφαλο πλέον (μετά την αποχώρηση του Πάνου Σκουρλέτη, καθώς χθες εκλέχθηκε γραμματέας στον ΣΥΡΙΖΑ) υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό είναι και το ισχυρότερο σενάριο για το εν λόγω υπουργείο.

Σπίρτζης

Ωστόσο, αν δεν ευδοκιμήσει η αλλαγή Παππά, τότε στο υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να μετακινηθεί ο Χρήστος Σπίρτζης.

Λιάκος

Άλλη μια μετακίνηση που προγραμματίζεται είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή του Δημήτρη Λιάκου, ο οποίος σήμερα είναι υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ. Ο κ. Λιάκος φαίνεται ότι μετακινείται προς το υπουργείο Οικονομίας, χωρίς, ωστόσο, αυτό να σημαίνει ότι φεύγει από το εν λόγω υπουργείο ο Γιάννης Δραγασάκης (θεωρείται αμετακίνητος).

Τέλος, σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη είσοδο της Κατερίνας Παπακώστα στην κυβέρνηση, αν τελικά μπει, θα αναλάβει χρέη υφυπουργού. Να σημειωθεί ότι μετά το ραντεβού που είχε με τον Πάνο Καμμένο στη Βουλή η κυρία Παπακώστα άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο εισόδου της στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «ανταποκρινόμαστε στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού».

iefimerida.gr

ΣχετικάΆρθρα

Επόμενο Άρθρο

Τελευταία νέα

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Προσθήκη Νέας Playlist