Εξελίξεις, που αναμένονται με ενδιαφέρον δρομολογούνται, τη βδομάδα που μόλις ξεκίνησε στα δημοτικά πράγματα του Μαλεβιζίου.
Σε όλα τα “στρατόπεδα” επικρατεί αναβρασμός, προφανώς για άλλους λόγους στο καθένα, αλλά με στόχο όλων τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και τη συγκρότηση αξιόμαχων ψηφοδελτίων.
Έτσι σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα κανονικά προχωρά η παράταξη του Κώστα Μαμουλάκη στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της, ανακοινώνοντας συνεχώς νέους υποψηφίους και αφήνοντας πίσω όσους δεν επιθυμούν ή δε θέλουν να συμμετάσχουν. Την ίδια ώρα βάρος δίνεται στο δημοτικό έργο με έμφαση αυτό που αφορά στην καθημερινότητα του πολίτη.
Κανονικά προχωρά και η συγκρότηση του ψηφοδελτίου του Σπύρου Καλλέργη, μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι θα είναι υποψήφιος. Δεν αποκλείεται μάλιστα, όπως επισημαίνουν κύκλοι προκείμενοι στην παράταξη, τα πρώτα ονόματα να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα μαζί με το έμβλημα και την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης. Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι ο βασικός κορμός του ψηφοδελτίου είναι έτοιμος αλλά πάντα υπάρχει χώρος για άξιους και ικανούς.
Στην τελική ευθεία για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του φαίνεται να βρίσκεται και ο Μενέλαος Μποκέας, ο οποίος αναμένεται να το κάνει μαζί με την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης, τις βασικές αρχές του προγράμματος ενώ θα πλαισιώνεται σε αυτό από βασικά στελέχη που θα είναι και υποψήφιοι.
Το ψηφοδέλτιο είναι σχεδόν έτοιμο, επισημαίνουν στελέχη της παράταξης, ενώ παράλληλα γίνεται επεξεργασία αρχών και θέσεων και εξειδικεύονται οι δράσεις του προγράμματος της παράταξης για το Μαλεβίζι.
Εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του και ο φερόμενος ως υποψήφιος πρώην δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες την επεξεργάζεται μιλώντας με ανθρώπους από το Μαλεβίζι.
Με ενδιαφέρον αναμένεται να ανακοινώσουν τη θέση τους και οι Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου για το αν θα στηρίξουν και ποιόν υποψήφιο, αφού έχουν ανακοινώσει ότι συνεχίζουν το διάλογο.
Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται και η κάθοδος υποψηφιότητας από τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Μαλεβιζίου, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί αν επικεφαλής θα είναι ο Μιχάλης Χουστουλάκης ή άλλο πρόσωπο.