Βραδάκι καθημερινής στο σπίτι.Άλλη μια δύσκολη μέρα στη δουλειά τελείωσε,τα παιδιά κοιμούνται και ήρθε η ώρα για χαλάρωση!Η βραδινή επιδρομή στο ψυγείο είναι αναπόφευκτη…
Τι θα λέγατε όμως αν απόψε ,αντί για τα γρήγορα σνακ με πολλές θερμίδες και χαμηλή διατροφική αξία, δοκιμάζατε κάτι διαφορετικό; Κάτι απλό και υγιεινό όπως μια χορτόσουπα;
Είναι γνωστό ότι τα λαχανικά αποτελούν απαραίτητο συστατικό μιας ισορροπημένης διατροφής, με άφθονα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που θωρακίζουν τον οργανισμό ενάντια σε πολλές ασθένειες
.Επιστήμονες και διατροφολόγοι συνιστούν την κατανάλωση 2-3 μερίδων λαχανικών καθημερινά και την επιλογή μάλιστα ποικιλίας από αυτά για ευρεία πρόσληψη των ωφέλιμων συστατικών τους.'Ενας απλός,γρήγορος και νόστιμος τρόπος να το πετύχουμε αυτό είναι καταναλώνοντας μια σούπα από λαχανικά της αρεσκείας μας.
Για να φτιάξουμε μια χορτόσουπα μπορούμε ενδεικτικά να χρησιμοποιήσουμε :
καρότο,λάχανο,μπρόκολο(1 φλιτζάνι βραστού μπρόκολου εξασφαλίζει το 84% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης της βιταμίνης C !),κρεμμύδι,μαϊντανό και γενικά οποιοδήποτε λαχανικό έχουμε στο ψυγείο μας.
Βράζουμε τα λαχανικά και προαιρετικά προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,κύμινο και λάδι (το οποίο μπορούμε να βάλουμε και αργότερα ωμό,στο πιάτο μας). Όταν μαλακώσουν λιγάκι, (καλό θα ήταν να μην τα βράσουμε πολύ για να διατηρηθούν τα θρεπτικά τους συστατικά) σβήνουμε το μάτι και πολτοποιούμε με το μίξερ χειρός (ραβδομπλέντερ)
Tip: τη σούπα που θα περισσέψει μπορούμε να τη βάλουμε σε παγοκυψέλες στην κατάψυξη,φτιάχνοντας έτσι τους δικούς μας κύβους λαχανικών.