Στο φουλ δουλεύουν ήδη οι μηχανές των ελαιουργείων του Ηρακλείου, αλλά και όλης της Κρήτης καθώς η ελαιοκομική περίοδος έχει ξεκινήσει για τα καλά αν και βρισκόμαστε στα μισά του Νοέμβρη.
Οι παραγωγοί φέτος ξεκίνησαν νωρίτερα το μάζεμα των ελιών, καθώς οι καιρικές συνθήκες και συγκεκριμένα η ανομβρία του 2018, τους ανάγκασε να βγουν ένα μήνα νωρίτερα στα χωράφια και να μαζέψουν ότι έχει απομείνει.
Οι περισσότεροι από αυτούς δεν περιμένουν πολλά και εύχονται να μπορέσουν να βγάλουν το λάδι της χρονιάς τους, όπως χαρακτηριστικά λένε, καθώς τα προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ήταν πολλά, υψηλές θερμοκρασίες, ανομβρία, δάκος οδήγησαν σε σχινοκαρπία.
Το maleviziotis.gr βρέθηκε στο ελαιουργείο Cretan Olive Mill της οικογένειας Αλμπαντάκη και παρακολούθησε τη διαδικασία άλεσης του ελαιοκάρπου μέχρι να καταλήξει σε ελαιόλαδο.