Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2019 από το Αθηνόραμα έγινε την Τρίτη 2 Απριλίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης σε μια βραδιά όπου αποθεώθηκαν οι ελληνικές γευστικές δημιουργίες.
Από την Κρήτη και συγκεκριμένα το νομό Λασιθίου βραβεύτηκαν τα παρακάτω:
Ferryman (ελληνική κλασική κουζίνα) στην Ελούντα 14,5/20
Old mill (ελληνική μοντέρνα κουζίνα) στην Ελούντα 14,5/20
Thalassa (ελληνική μοντέρνα κουζίνα) στην Ελούντα 14/20
Πέλαγος Seaside Restaurant (ελληνική μοντέρνα κουζίνα) στο Kουτσουνάρι 14/20
Για να απονεμηθούν τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, όπως δημοσιεύει η anatolh.com, η γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος χρειάστηκε να διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα και ναυτικά μίλια σε όλη την επικράτεια, δοκιμάζοντας και βαθμολογώντας χιλιάδες πιάτα σε εστιατόρια και ταβέρνες από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από το Ιόνιο μέχρι το Καστελόριζο.
Στο πολύμηνο αυτό σαφάρι, οι γευσιγνώστες διαπίστωσαν ακόμα για μία φορά ότι η εθνική μας γαστρονομία ανεβάζει στροφές και ποιοτικά και δημιουργικά τόσο στην παραδοσιακή εκδοχή της όσο και στις σύγχρονες εκφάνσεις της.