Bραζιλία: Κατάρρευση γέφυρας μετά από πρόσκρουση πλοίου στα υποστυλώματα

221
Προβολές
Διαφήμιση

Πορθμείο προσέκρουσε στα υποστυλώματα γέφυρας στην πολιτεία Παρά της Βραζιλίας με αποτέλεσμα ένα κομμάτι της, μήκους 200 μέτρων, να καταρρεύσει.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δύο αυτοκίνητα έπεσαν στα νερά του ποταμού Μότζου, μετά την πρόσκρουση του πλοίου σε έναν από τους πυλώνες της γέφυρας.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα, ενώ δύτες πραγματοποιούν έρευνα στο ποτάμι. Τα πέντε μέλη του πληρώματος του πορθμείου είναι σώα.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Παρά, Έλντερ Μπαρμπάλιο, την κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά το ατύχημα. «Αυτή τη στιγμή προτεραιότητά μας είναι να αναζητήσουμε τυχόν θύματα και να προσφέρουμε πλήρη στήριξη στις οικογένειές τους», τόνισε.

Ο Μπαρμπάλιο ανήρτησε στο Twitter βίντεο από την κατάρρευση της γέφυρας μήκους 860 μέτρων, η οποία βρίσκεται στον δρόμο που οδηγεί σε ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Βραζιλίας, το Μπελέμ.

Οι Αρχές εργάζονται για την απομάκρυνση των συντριμμιών από το ποτάμι, ενώ έχουν ναυλωθεί πλοία για να μεταφέρουν τους πολίτες από τη μία όχθη του ποταμού στην άλλη μέχρι να επισκευαστεί η γέφυρα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σε μια επιθεώρηση της γέφυρας, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέτος, παρατηρήθηκε διάβρωση στους πυλώνες της. Αν και η τοπική κυβέρνηση ζήτησε έκτακτους πόρους για την επισκευή της, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, δεν θεώρησε την κατάσταση τόσο σοβαρή ώστε να απαγορεύσει τη διέλευση των οχημάτων από τη γέφυρα, αναφέρει το ant1news.

ΣχετικάΆρθρα

Επόμενο Άρθρο

Τελευταία νέα

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Προσθήκη Νέας Playlist