Oι ντολμάδες με λάπαθα έδωσαν στον Πολτιστικό σύλλογο του Σάρχου το δεύτερο βραβείο στην βασική κατηγορία του 7ου Φεστιβάλ Φετινής Κουζίνας.
Οι Σαρχιανοί χάρηκαν και πανηγύρισαν ένα βραβείο για ένα εξαιρετικό έδεσμα του τόπου τους, τους λαπαθοντολμάδες, αλλά ωστόσο δεν ήταν το μόνο έδεσμα που προσέφεραν στο κοινό.
Με γενικό θέμα “Γεύσεις Σαρχιανής Αποκριάς” είχαν εδέσματα με εξαιρετική εικόνα, απίστευτες γεύσεις και μεγάλες ποσότητες που γεύτηκαν πολλοί επισκέπτες του Φεστιβάλ.
Ο πάγκος του Σάρχου πάντως ενθουσίασε και τα στελέχη του Φεστιβάλ, αφού στις φωτογραφίες βλέπουμε την πρόεδρο Λένα Ηγουμενάκη, αλλά και τη γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου να φωτογραφίζονται με τους Σαρχιανούς και να το απολαμβάνουν!
Στη σελίδα του Πολιτιστικού συλλόγου Σάρχου μετά τη διάκριση αναφέρεται:
“Όταν οι κόποι στέφονται με επιτυχία: δεύτερο βραβείο στην πρώτη κατηγορία στο 7ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σάρχου, για το πιάτο λαπαθοντολμάδες με μαγείρισσες τις Στέλλα Ξυλούρη, Νίκη Περβολαράκη και Ελένη Μανιού!
Ευχαριστούμε ολόθερμα τον κ. Γιώργο Παπατσαράκη που βοήθησε καίρια οδηγώντας μας στα ίχνη της λαπαθιάς, φυσικά τις μαγείρισσες κα. Στέλλα Ξυλούρη και Νίκη Περβολαράκη, και επίσης την μαγείρισσα κα. Ελένη Μανιού. Τις Σαρχιανές που πρόσφεραν εδέσματα στον πάγκο, κα. Ειρήνη Παρασκευά, κα. Ειρήνη Αδαμάκη, και δεσποινίδα Αναστασία Σωμαράκη. Και φυσικά τις νεαρότερες Σαρχιανές που βοήθησαν στην προετοιμασία και το στήσιμο του πάγκου όπου την ευθύνη είχε η Νίκη Αδαμάκη, αλλά και ντύθηκαν κρητικοπούλες στην παρουσίαση (Αναστασία και Ηλιάνα Βερμπιάνα, Νίκη Αδαμάκη). Ευχαριστούμε επίσης την Βάλια Αδαμάκη για τη βοήθεια και τη διάθεση.
Το βραβείο ήρθε ως επιστέγασμα μιας όμορφης διαδικασίας προετοιμασίας, με πολύ διάλογο, συναντήσεις, συνεννόηση και βέβαια μαστοριά και πολύ κόπο, αλλά πάνω απ' όλα διάθεση, συνεργασία, αγάπη, όρεξη, ενθουσιασμό! Τελικά αυτά όλα αυτά μαζί είναι τα συστατικά της επιτυχίας …. Και εις ανώτερα!”