Με τις αβρωνιές που έψησαν με σουπιές, οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Μαράθου στο 7ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, κέρδισαν το τρίτο βραβείο στην πρώτη κατηγορία.
Αυτό πάντως που απογείωσε το Μάραθο φέρνοντας το στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλου του Φεστιβάλ ήταν το λαόχι. Φυσικά κι εμείς όπως και οι άνθρωποι του Φεστιβάλ αλλά και κάποια εκ των μελών της κριτικής επιτροής δε γνωρίζαμε το λαόχι.
Οι άνθρωποι του συλλόγου ανέλαβαν το έργο να το δείξουν, να εξηγήσουν, να το κόψουν, να το ψήσουν και να κάνουν όλη την αίθουσα να μοσχομυρίσει.
Πρόκεται λοιπόν για ένα μύκητα, μανιτάρι στην καθομιλουμένη που φυτρώνει στα χέρσα (ακαλλιέργητα) χωράφια. Είναι πολύ δύσκολο να το βρεις, μαγειρεύεται απλά όπως όλα τα μανιτάρια και είναι πεντανόστιμο.
Έτσι ο σύλλογος που μας έχει συνηθίσει στις εκπλήξεις κατάφερε να εντυπωσιάσει για άλλη μια φορά.