ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη γέμιση
1/2 κιλό μυζήθρα γλυκιά
Υλικά για Χυλό
1 ποτήρι γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λάδι για τηγάνισμα
1 αυγό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώνει για να γίνει κουρκούτι (πηχτός χυλός)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνετε ένα πηχτό χυλό από το γάλα, το αυγό, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλεύρι, χτυπώντας με το χτυπητήρι. Πλάθετε τη μυζήθρα σε μικρά μπαλάκια. Τα βουτάτε ένα-ένα στο χυλό, τα στραγγίζετε λίγο και τα ρίχνετε στο τηγάνι με πολύ καυτό λάδι (κάθε φορά ψήνετε μόνο λίγα κομμάτια). Όταν ψηθούν τα ανασύρετε με μία τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρετε με μέλι, πετιμέζι ή ζάχαρη.
Η συνταγή είναι δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας incrediblecrete.gr