Η συνάντηση Πάπα με Τσίπρα στο Βατικανό – Τι συζήτησαν

221
Προβολές
Διαφήμιση
Συνάντηση που κράτησε σχεδόν μια ώρα είχε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας με τον Πάπα Φραγκίσκο.
Όπως αναφέρουν συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη σταθερή στήριξή του στον ελληνικό λαό και τη στάση που επιδεικνύει καθημερινά, ενώ για άλλη μια φορά συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για τις προσπάθειές του. Επανέλαβε ότι του έχουν μείνει χαραγμένα βαθιά στη μνήμη και στη ψυχή όσα είδε στη Λέσβο, αλλά και η φράση του Τσίπρα που συχνά μνημονεύει ότι "τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από οποιεσδήποτε συμφωνίες".

Παράλληλα, όπως λένε συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στην αύξηση των περιφερειακών συγκρούσεων, των παγκόσμιων ανισοτήτων και της φτώχειας. Ο Ποντίφικας  συνεχάρη τον πρώην πρωθυπουργό για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και κυρίως για την αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της. Επισημαίνοντας το πρόσφατο ταξίδι του στα Σκόπια χαρακτήρισε γενναία τη στάση των ηγετών Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, όσον αφορά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, τονίζοντας ότι ενίσχυσε σημαντικά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και άρα άξιζε κάθε πολιτικό κόστος.

Ακόμη, συζήτησαν για τη σημασία αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και για τις κοινές πρωτοβουλίες του Ποντίφικα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο  σε αυτόν και άλλους τομείς. 

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο κοινό έδαφος αξιών της Αριστεράς με βασικές αρχές του Χριστιανισμού και ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για τον κοινωνικό χαρακτήρα των μηνυμάτων του για την προστασία των αδυνάμων και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Γεύμα παρέθεσε στον Αλέξη Τσίπρα υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Κόμματος, απαρτιζόμενη μεταξύ άλλων από τον υπουργό Ευρωπαϊκών υποθέσεων, κ. Βιτσέντζο Αμεντόλα και τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του κόμματος και πρώην υπουργό δικαιοσύνης,  κ. Αντρέα Ορλάντο. Συζήτησαν για το μέλλον της ΕΕ, τη συνεργασία των μεσογειακών ευρωπαϊκών χωρών, τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ιταλία και την ενίσχυση της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατικού κόμματος.

Συναντήσεις πραγματοποίησε επίσης με αντιπροσωπείες της Sinistra Italiana  και της «Άλλης Ευρώπης». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για την ακλόνητη στάση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό στα χρόνια της κρίσης, αλλά και προς τον ίδιο και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Τονίστηκε ακόμα ότι η Ιταλική Αριστερά αποτελούσε πάντα ένα εργαστήρι ιδεών και δράσης. Είναι αναγκαία η συμβολή της και σήμερα στο διάλογο και τον κοινό βηματισμό των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης. Για να αναζητήσουμε προοδευτικές λύσεις στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες μας, η Ευρώπη και ο κόσμος.

 

real.gr

ΣχετικάΆρθρα

Επόμενο Άρθρο

Τελευταία νέα

Δημοφιλή

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Προσθήκη Νέας Playlist