Την ευκαιρία να γλυκαθούν είχαν σήμερα το απόγευμα όσοι βρέθηκαν στην Παλιά λαχανογορά στην αυλαία του φεστιβάλ "Ημέρες Γαστρονομίας".
Τα μέλη του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας ξετύλιξαν την Κρητική Παράδοση αποκαλύπτοντας τα μυστικά της παρασκευής των ζαχαρωτών μαντινάδων. Μικροί και μεγάλοι δοκίμασαν τα λαχταριστά λευκά γλυκάκια, ενώ απόλαυσαν και τις μαντινάδες που κρύβονταν σε αυτό.
Από το τραπέζι δεν έλειψε και η μουσταλευριά. Το μελαχρινό γλυκό της Κρήτης που έχει ως κύριο συστατικό του τον μούστο. Εδώ, στην Κρήτη πολλοί το γνωρίζουν ως κεφτέρι.
Όπως και να έχει απόψε οι κυρίες του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας "ξύπνησαν" αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων με τις ζαχαρωτές μαντινάδες, αλλά και το αγαπημένο γλυκό του τρύγου!