Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η Κρητική διατροφή στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου στην Τύλισο.
Παρουσία πλήθους κόσμου, αλλά και τοπικών φορέων αναδείχθηκε ο ρόλος της κρητικής διατροφής όχι μόνο για την υγεία, αλλά και ως μέσο για την αναβάθμιση και αύξηση του ποιοτικού τουρισμού στην Κρήτη και πώς μπορεί να αποτελέσει κρίκο σύνδεσης με τον πολιτισμού του νησιού.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε από τη δημοσιογράφο του maleviziotis.gr, Μαρία Καλλέργη, ο "Οδηγός Μαγειρικής" βασισμένος στη γνώση και το μεράκι των ανθρώπων που συμμετείχαν στα επί σειρά ετών "Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας".
Παράλληλα μίλησαν οι Βαμβακάς Λάμπρος, Παθολόγος – Ογκολόγος, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής,Σαρρής Γεώργιος, Οικονομολόγος, Περιφερειακός Διευθυντής Κρήτης στην Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμάστας, Πιτσικάκη Μαρία, Πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Κρήτης, Πρόεδρος Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, και Ηγουμενάκη Λένα, Πρόεδρος του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και υπεύθυνη συντονισμού – επιμέλειας του Οδηγού Μαγειρικής.
Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, και οι Αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Μπάμπης Κουτσογιάννης και Χρύσα Λυρώνη.
Η κα Λυρώνη από την πλευρά της αφού τόνισε την αξία της αποψινής εκδήλωση, κάλεσε όλους τους Μαλεβιζιώτες να παρευρεθούν στις πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Μαλεβιζίου