Η απίστευτη ανταπόκριση ρεπορτάζ με αφορμή ανάρτηση του σεφ Πέτρου Κοσμαδάκη
Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση του γνωστού Κρητικού σεφ Πέτρου Κοσμαδάκη για τις αμαθιές των Χριστουγέννων, ένα φαγητό που έφτιαχναν παλιά στα χωριά όταν έσφαζαν τους χοίρους.
Στον κ.Κοσμαδάκη, η κυρία Μαρία Κουρουπάκη από τη Σφάκα Λασιθίου έστειλε τις αμαθιές πεσκέσι, ξυπνώντας του μνήμες. Αυτές οι μνήμες ήταν η αφορμή να κάνουμε ρεπορτάζ την ανάρτηση του σεφ.
Τελικά οι μνήμες … εξαπλώθηκαν με πολλούς ανθρώπους σε ολόκληρη την υφήλιο να βλέπουν, να διαβάζουν και να σχολιάζουν το σχετικό ρεπορτάζ στα κοινωνικά δίκτυα.
Χιλιάδες likes, εκατοντάδες κοινοποιήσεις και πολλά σχόλια συνόδευσαν τις σχετικές αναρτήσεις.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Γερμανία ενώ μηνύματα γράφτηκαν από άκρη σε άκρη από όλη την Ελλάδα, την Κρήτη, τον Έβρο, τη Θράκη, τα Αντικύθηρα, τη Ναύπακτο.
Κάπως έτσι μάθαμε πως τις λένε και μαθιές, μπουμπάρια, μπάμπω.
Αρκετές ήταν οι συνταγές που αντάλλαξαν μεταξύ τους οι αναγνώστες κάνοντας πραγματικά ένα στοιχείο της παράδοσης μας ικανό να ενώσει τον κόσμο.