Κουραμπιέδες νηστίσιμοι που μπορούν να καταναλωθούν ακόμα και την περίοδο της σαρακοστής των Χριστουγένννων.
Υλικά
3 φλιτζάνια ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
¾ του ποτηριού χυµό πορτοκάλι και µανταρίνι
1 κουταλάκι σόδα
1 ποτήρι νερό
2 κουταλιές κανέλα και γαρύφαλλα
αλεύρι όσο χρειαστεί
ανθόνερο, ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Χτυπάµε το ελαιόλαδο µε τη ζάχαρη και συνεχίζουµε µε τη σόδα διαλυµένη στον χυµό, το νερό, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και το αλεύρι. Ζυµώνουµε καλά, πλάθουµε τους κουραµπιέδες και τους ψήνουµε. Όταν κρυώσουν τους ραντίζουµε µε ανθόνερο και τους πασπαλίζουµε µε άχνη ζάχαρη.
Πηγή:agrocrete.com