Αμερικανικές εκλογές – Νικόλ Μαλλιωτάκη: Η Κρητικιά που σάρωσε

7
Κοινοποιήσεις
363
Προβολές
Διαφήμιση

Σίγουρη η εκλογή και μάλιστα με μεγάλη διαφορά της Κρητικιάς, Νικόλ Μαλλιωτάκη, στη νεά βουλή των αντιπροσώπων.

Όποιο και αν είναι το τελικό αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν, η μέχρι πρότινος πολιτειακή βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων εισέρχεται στη νέα βουλή έπειτα από το σκληρό αγώνα που έδωσε για πρώτη φόρα στην 11η περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Με 57,9% στο 95% των ψήφων, η Νικόλ Μαλλιωτάκη κατορθώνει να κλέψει και μάλιστα με μεγάλη διαφορά τη νίκη από τον δημοκρατικό Μαξ Ρόουζ.

Την Τρίτη το βράδυ, σε ομιλία της στους υποστηρικτές της, ανακοίνωσε τη νίκη της και σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Μπήκα σε αυτή τη μάχη με τα μάτια ανοιχτά, γνωρίζοντας πως η νίκη δεν θα ήταν εύκολη.

Από την αρχή, ωστόσο, ήξερα πως αυτή η μάχη δεν ήταν ποτέ για εμένα. Ο αγώνας αυτός είναι για εσάς, την σκληρά εργαζόμενη Νέα Υόρκη που υπακούει το νόμοπληρώνει τους φόρους της και ξυπνά κάθε μέρα για να πάει στη δουλεία».

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εκφράσει πολλές φορές δημόσια τη στήριξή του στη 39χρονη Ελληνοκουβανή, με χαρακτηριστική την ανάρτησή του τον περασμένο Φεβρουάριο στο Twitter:

«Την χρειαζόμαστε να κερδίσει τον Μαξ Ρόουζ, ο οποίος ψήφισε για την παραπομπή μου. Η Νικόλ είναι δυνατή στην καταπολέμηση του εγκλήματοςστηρίζει το μεταναστευτικό, την περικοπή των φόρων ενώ αγαπάει τις ένοπλες δυνάμεις και τους βετεράνους. Η Νικόλ έχει την πλήρη και απόλυτη στήριξή μου».

«Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Είναι τιμή μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι στην ομάδα σας»., ήταν τότε η απάντησή της.

Με καταγωγή από τη Σητεία της Κρήτης η 39χρονη που λατρεύει την Ελλάδα

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη, γεννημένη το 1980, είναι κόρη μεταναστών από τη Σητεία και την Κούβα, οι οποίοι εγκατέλειψαν το καθεστώς του Φιντέλ Κάστρο το 1959, για να εγκατασταθούν στις ΗΠΑ.

Στην προσπάθεια τους να ζήσουν το αμερικάνικο όνειρο οι γονείς της Γιώργος και Βαλέρια, κατάφεραν να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση στη Νέα Υόρκη.

Όπως έχει παραδεχτεί η ίδια από τους γονείς έχει κληρονομήσει την αφοσίωσή, το επιχειρηματικό τους πνεύμα και την αγάπη τους για τον δημόσιο βίο.

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη είναι γέννημα θρέμμα Νεοϋορκέζα. Τελείωσε το Λύκειο του New Dorp ενώ ήταν η πρώτη από την οικογένεια της που αποφοίτησε από πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα πήρε το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο του Seton Hall, ενώ έκανε το μεταπτυχιακό της στο Wagner College.

Η 39χρονη λατρεύει την Ελλάδα την οποία έχει επισκεφτεί πάρα πολλές φορές τόσο το χωριό Συκιά της Σητείας, όσο και την Σαντορίνη και την Αθήνα όπου ζουν οι συγγενείς από την πλευρά του πατέρα της.

Σημειώνεται πως η ίδια προσπάθησε το 2017 να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο της Νέας Υόρκης, όπου και δεν τα κατάφερε, καθώς έχασε με σημαντική διαφορά τις εκλογές από τον Μπιλ Ντε Μπλάζιο, ο οποίος επανεξελέγη για δεύτερη θητεία δήμαρχος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 28% έναντι 65% του αντιπάλου της.

Πηγή: reader.gr

ΣχετικάΆρθρα

Επόμενο Άρθρο

Τελευταία νέα

Δημοφιλή

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Προσθήκη Νέας Playlist