• Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Cookies και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, Απρίλιος 16, 2021
  • Είσοδος
Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβίζι
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Πανελλήνιες
    • Πανελλήνιες 2020
Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων
  • Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβίζι
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Πανελλήνιες
    • Πανελλήνιες 2020
Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων
Μαλεβιζιώτης
Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων

Πολύ ψηλά οι πληρότητες Airbnb σε χειμερινούς προορισμούς

Δημήτρης Κανάκης από Δημήτρης Κανάκης
Νοέμβριος 8, 2020
σε Νἐα Τουρισμός, Τουρισμός
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 min read
0
Πολύ ψηλά οι πληρότητες Airbnb σε χειμερινούς προορισμούς
247
Προβολές
Share on FacebookShare on Twitter

Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού κάποιοι πολίτες ξεκίνησαν από νωρίς να προετοιμάζονται για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων με την ελπίδα ότι θα είναι εφικτό να τηρήσουν κάποιες από τις παραδόσεις των προηγούμενων ετών.

Οι κρατήσεις βραχυχρόνιων μισθώσεων σε χειμερινούς προορισμούς ήταν ήδη ψηλά από τις αρχές Οκτωβρίου και δεν ακυρώθηκαν τις τελευταίες ημέρες λόγω του νέου lockdown καθώς υπάρχει η ελπίδα ότι θα αρθεί η οριζόντια αναστολή των δραστηριοτήτων κατά την εορταστική περίοδο και ότι οι μετακινήσεις θα είναι εφικτές. Λόγω της κατάστασης όμως επιλέγουν εγχώριους προορισμούς.

«Η ζήτηση είναι αυξημένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, τόσο λόγω του ότι πολλοί επέλεξαν να μην ταξιδέψουν εκτός των συνόρων εν μέσω πανδημίας, αλλά ταυτόχρονα επειδή αρκετοί δεν πραγματοποίησαν καλοκαιρινές διακοπές τη φετινή χρονιά. Παράλληλα, δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που νιώθουν πιεσμένοι με τα δεδομένα που διανύουμε λόγω κορονοϊού, καθώς και λόγω της τηλεργασίας που αρκετοί εργαζόμενοι έχουν "περιοριστεί" στα σπίτια τους. Πρωταγωνιστής της φετινής χρονιάς μπορεί να χαρακτηριστεί η Αράχωβα με τις πληρότητες ακόμη και 1,5 μήνα πριν την ημέρα των Χριστουγέννων να έχουν "χτυπήσει" κόκκινο», τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτή τη χρονιά οι κρατήσεις για τις χειμερινές διακοπές από τους εκδρομείς πραγματοποιήθηκαν επί το πλείστον στα μέσα Οκτωβρίου, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που οι κρατήσεις πραγματοποιούνταν μετά τα μέσα Νοεμβρίου και πολλές φορές ακόμα και τελευταία στιγμή, μέσα στην εορταστική περίοδο.

Δείτε Επίσης

Αναπτυξιακό συνέδριο για τον τουρισμό από το ΕΛΜΕΠΑ και την Περιφέρεια

Αναπτυξιακό συνέδριο για τον τουρισμό από το ΕΛΜΕΠΑ και την Περιφέρεια

Απρίλιος 15, 2021
Τουρισμός: Πρωτοβουλίες για την ασφάλεια στη θάλασσα σε 3.000 ελληνικές παραλίες

Τουρισμός: Πρωτοβουλίες για την ασφάλεια στη θάλασσα σε 3.000 ελληνικές παραλίες

Απρίλιος 15, 2021
Πληρότητες 25% κατέγραψε ο κλάδος των μικρών τουριστικών καταλυμάτων

Έρευνα: Ο τουρισμός μετά το lockdown

Απρίλιος 15, 2021
ΥΠΑ: Μόνο για "ουσιώδεις λόγους" οι αεροπορικές μετακινήσεις εντός Ελλάδας

Σταματά στην Ελλάδα η καραντίνα για ταξιδιώτες από Ε.Ε. και άλλες 5 χώρες

Απρίλιος 14, 2021

«Οι περισσότεροι εκδρομείς των εορταστικών ημερών και ιδιαίτερα οικογένειες, επιλέγουν τα χρονικά διαστήματα από 24/12 έως 27/12, ενώ για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς από 30-31/12 έως 3/1/2021. Επιλέγουν κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα, μονοκατοικίες – βίλες ή/και chalet που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων, με στόχο να αποφύγουν τον ενδεχόμενο συνωστισμό, να τηρούν τα μέτρα προσωπικής προστασίας και ταυτόχρονα τα παιδιά να μπορούν να απασχολούνται στην ύπαιθρο αν πρόκειται για μονοκατοικία ή/και μεζονέτα με κήπο», εξηγεί ο κ. Μπάκας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελληνίου Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, οι τιμές για τους χειμερινούς προορισμούς παρέμειναν μέχρι στιγμής σταθερές, αλλά το πώς θα εξελιχθούν εξαρτάται από το τι θα γίνει με το νέο lockdown. Δηλαδή, αν αρθεί και επιτραπούν οι μετακινήσεις μεταξύ των νομών τότε αναμένεται να υπάρξει αύξηση στη ζήτηση και πιθανότατα και στις τιμές. Στην αντίθετη περίπτωση θα γίνουν αναγκαστικές μαζικές ακυρώσεις.

Πάντως, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ακόμα στην Αράχωβα η πληρότητα αγγίζει το 83% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και 90% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Παράλληλα, καταγράφεται αύξηση +12,5% στην ανώτερη τιμή για τη περίοδο των Χριστουγέννων και μείωση στη κατώτερη τιμή κατά 6,25% σε σχέση με το 2019. Την περίοδο της Πρωτοχρονιάς καταγράφεται μείωση στην ανώτερη τιμή κατά 4,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

«Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Αράχωβα, για την περίοδο των Χριστουγέννων (24/12 -27/12/ ) τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα (ολόκληρο διαμέρισμα ή/και βίλα) στην ιστοσελίδα Airbnb δεν ξεπερνούν τα 28, ενώ για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς (31/12-3/1) μόλις 32», επισημαίνει ο κ. Μπάκας.

Στο Μέτσοβο, η πληρότητα αγγίζει το 96% για την περίοδο των Χριστουγέννων και 84% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Μειωμένη είναι η ανώτερη τιμή μίσθωσης κατά 7% σε σχέση με το 2019 για την περίοδο των Χριστουγέννων και κατά 10% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Στα Καλάβρυτα η πληρότητα αγγίζει το 77% για την περίοδο των Χριστουγέννων και 95% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Το κόστος ημερήσιας μίσθωσης για την περίοδο των Χριστουγέννων κυμαίνεται από 90 € έως 225 € τη φετινή χρονιά, σε αντίθεση με το 2019 που το κόστος κυμαινόταν από 12 € έως 180 € . Αυξημένο το ημερήσιο κόστος για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς από 120 € ως 270 € , σε αντίθεση με πέρυσι που κυμαινόταν από 100 € έως 165 €

Στο Καρπενήσι η πληρότητα αγγίζει το 88% για την περίοδο των Χριστουγέννων και 83% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Το κόστος ημερήσιας διαμονής για την περίοδο των Χριστουγέννων είναι αυξημένο κατά 25% όσον αφορά την ανώτερη τιμή και κατά 12% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι κρατήσεις που έχουν γίνει όπως και το καλοκαίρι, είναι ως επί το πλείστον με ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης, δηλαδή μπορούν να ακυρωθούν ακόμα και την τελευταία στιγμή γιατί οι πολίτες ήθελαν να είναι σίγουροι ότι δεν θα πληρώσουν προκαταβολικά κάτι που δεν θα μπορέσουν τελικά να απολαύσουν λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Πληρότητες για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης

Αράχωβα: Πληρότητα 83% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και 90 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Μέτσοβο: Πληρότητα 96% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και 84 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Καλάβρυτα: Πληρότητα 77% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και 95 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς

Καρπενήσι: Πληρότητα 88% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και 83% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς

Πήλιο: Πολύ μεγάλη η μείωση των τιμών σε σχέση με το 2019 ακόμη και 50%. Πληρότητα 76% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και 95% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς

Καϊμακτσαλάν: Πληρότητα 87% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και 91% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς

Τρίκαλα Κορινθίας: Πληρότητα 88% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και 89 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Καλαμπάκα: Πληρότητα 93% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και 92 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Βυτίνα: Πληρότητα 85% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και 92 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Δημητσάνα: Πληρότητα 75% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα περίοδο των Χριστουγέννων και 95 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Ιωάννινα: Πληρότητα 87% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και 89% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Κόνιτσα: Πληρότητα 81% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και 87 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Ζαγοροχώρια: Πληρότητα 95% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και 94% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Καστοριά : Πληρότητα 91% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και 91% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Ελάτη Τρικάλων: Πληρότητα 91% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και 73% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Λίμνη Πλαστήρα: Πληρότητα 92% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και 97% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Λιτόχωρο Πιερίας: Πληρότητα 73% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και 71 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Ετικέτες: ΚορονοϊόςΧριστούγεννα
ΚοινοποίησηTweetΚοινοποίησηΑποστολή
Προηγούμενο Άρθρο

Ανοιχτά στο lockdown τα συνεργεία αυτοκινήτων

Επόμενο Άρθρο

Ιταλία: 36.616 νέα κρούσματα και 331 θάνατοι

ΣχετικάΆρθρα

Παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ Ηρακλείου
Κρήτη

Νέα αύξηση των ασθενών με κορονοϊό στην Κρήτη

Απρίλιος 16, 2021
Lockdown : Από τις 10 το βράδυ η απαγόρευση κυκλοφορίας – Παραμένουν τα SMS
Κρήτη

Κρήτη: Πόσα πρόστιμα "έπεσαν" χθες για παραβίαση των μέτρων του κορονοϊού

Απρίλιος 16, 2021
Τζανάκης: Στις 20-25 Μαρτίου η κορύφωση της πανδημίας
Κρήτη

Τζανάκης: Μέχρι και 200.000 τα ενεργά κρούσματα

Απρίλιος 16, 2021
Πάτρα: Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του 9χρονου με τον κορωνοϊό
Ελλάδα

Κορονοϊός: Παραμένει η πίεση στο στο ΕΣΥ – 1.148 νεκροί μέσα στον Απρίλιο

Απρίλιος 16, 2021
3616 νέα κρούσματα σήμερα – 739 οι διασωληνωμένοι
Κρήτη

Κρήτη: Που θα γίνονται σήμερα rapid tests από τον ΕΟΔΥ

Απρίλιος 16, 2021
Lockdown: Νέες βεβαιώσεις μετακίνησης
Ελλάδα

Πάσχα στο χωριό: Διχασμένοι οι επιστήμονες

Απρίλιος 16, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Επόμενο Άρθρο
Νέα μέτρα στην Ιταλία ενάντια στον κορονοϊό

Ιταλία: 36.616 νέα κρούσματα και 331 θάνατοι

Πέρασε δύσκολα από τη Ριζούπολη ο ΠΑΟΚ

Πέρασε δύσκολα από τη Ριζούπολη ο ΠΑΟΚ

Παρακαλώ συνδεθείτε για να λάβετε μέρος στη συζήτηση

Τελευταία νέα

Παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ Ηρακλείου
Κρήτη

Νέα αύξηση των ασθενών με κορονοϊό στην Κρήτη

Απρίλιος 16, 2021
Lockdown : Από τις 10 το βράδυ η απαγόρευση κυκλοφορίας – Παραμένουν τα SMS
Κρήτη

Κρήτη: Πόσα πρόστιμα "έπεσαν" χθες για παραβίαση των μέτρων του κορονοϊού

Απρίλιος 16, 2021
Περιφέρειας Κρήτης: Αναπτυξιακό Συνέδριο για τον Τουρισμό
Κρήτη

Περιφέρειας Κρήτης: Αναπτυξιακό Συνέδριο για τον Τουρισμό

Απρίλιος 16, 2021

Δημοφιλή

  • All
  • Μαλεβίζι
Κωνσταντίνα Ξυλούρη| Το όμορφο κορίτσι που έκανε περήφανο όλο το Μαλεβίζι (Φώτο-Βίντεο)

Κωνσταντίνα Ξυλούρη| Το όμορφο κορίτσι που έκανε περήφανο όλο το Μαλεβίζι (Φώτο-Βίντεο)

Απρίλιος 10, 2021
Διαβούλευση για Ανάπλαση της Ελ. Βενιζέλου | Πρόταση 1 του Δήμου Μαλεβιζίου

Οι τρεις προτάσεις για την ανάπλαση της Ελευθερίου Βενιζέλου που έθεσε ο Δήμος Μαλεβιζίου σε διαβούλευση

Απρίλιος 13, 2021
Σοκάρει η εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ που έγινε έξω από το σπίτι του

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας – Το ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβάζ (Βίντεο)

Απρίλιος 9, 2021
Το δημόσιο "ευχαριστώ" της οικογένειας της αγαπητής Σοφίας

Το δημόσιο "ευχαριστώ" της οικογένειας της αγαπητής Σοφίας

Απρίλιος 12, 2021
Σε διαβούλευση η προδημοσίευση για τους Νέους Αγρότες

Νέοι αγρότες: Πρόγραμμα με ενισχύσεις από 35.000 έως 40.000 ευρώ

Απρίλιος 14, 2021
Θεσσαλονίκη: Θανατηφόρα πτώση 44χρονου από μπαλκόνι

Ηράκλειο: Θρηνούν για το χαμό του εκλεκτού συναδέλφου τους

Απρίλιος 9, 2021
O μοναδικός Κρητικός που έλαβε επιστολή από… τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ!

O μοναδικός Κρητικός που έλαβε επιστολή από… τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ!

Απρίλιος 12, 2021
Σε διαβούλευση η προδημοσίευση για τους Νέους Αγρότες

Νέοι αγρότες: Τα κριτήρια για τα 40.000 ευρώ

Απρίλιος 8, 2021
Μιχάλης Αλμπαντάκης: «Πανέτοιμοι και αισιόδοξοι για τη νέα ελαιοκομική περίοδο»

Πόρτα – πόρτα η αποκομιδή απορριμμάτων στο Γάζι

Απρίλιος 10, 2021
Ηράκλειο: Βαθιά θλίψη για τον γνωστό κοσμηματοπώλη που "έφυγε"

Ηράκλειο: Βαθιά θλίψη για τον γνωστό κοσμηματοπώλη που "έφυγε"

Απρίλιος 13, 2021
MMALEVIZIOTIS.GR

Τα νέα του Μαλεβιζίου, της Κρήτης & ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο με συνεχή ροή ειδήσεων σε πολιτισμό,κοινωνία,αθλητισμό,οικονομία

Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση Κατηγοριών

  • Gossip
  • Αθλητικά
  • Άλλα Αθλήματα
  • Απόψεις
  • Γεωργία
  • Δημοφιλή
  • Διατροφή – Συνταγές
  • Ειδήσεις
  • Ειδήσεις που ενδιαφέρουν
  • Εκπαίδευση
  • Ελλάδα
  • Επικαιρότητα
  • Εργασία
  • Η άλλη Κρήτη
  • Ηράκλειο
  • Θρησκεία
  • Ιατρικά
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Κρήτη
  • Λασίθι
  • Μαλεβίζι
  • Μαλεβιζιώτης Θέμα
  • Μουσική
  • Μπάσκετ
  • Νἐα Τουρισμός
  • Οικονομία
  • Όροι διαγωνισμού
  • Πανελλήνιες
  • Πανελλήνιες 2021
  • Ποδόσφαιρο
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Ρέθυμνο
  • Τα σχολιανά μας
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπικά
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χανιά

Μαλεβίζι

Ανεβαίνουν στο Οροπέδιο του Στρούμπουλα τα μέλη του ΕΟΣ Ηρακλείου

Τύλισος : Σήμερα η κοινή παρουσίαση του έργου στον Στρούμπουλα από Μποκέα – Αυγενάκη

Απρίλιος 16, 2021
Το δημόσιο "ευχαριστώ" της Νίκης Ζερβού

Νίκη Ζερβού: Η νεότερη Αντιδήμαρχος στην Ελλάδα "έρχεται" από το Μαλεβίζι| Βίντεο

Απρίλιος 15, 2021
Εύα Κουτσογιαννάκη- Πιτσικάκη: Θα κάνω ότι καλύτερο για την πολιτιστική ανάδειξη του Μαλεβιζίου

Εύα Κουτσογιαννάκη- Πιτσικάκη: Θα κάνω ότι καλύτερο για την πολιτιστική ανάδειξη του Μαλεβιζίου

Απρίλιος 15, 2021
Κορονοϊός: Πάνω 3.000 τα νέα κρούσματα και σήμερα – 699 οι διασωληνωμένοι

Κρούσμα κορονοϊού στις Κορφές- Ανησυχία στο χωριό

Απρίλιος 15, 2021
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Cookies και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία

© 2021 Maleviziotis.gr - Powered by IMMKO.

Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων
  • Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβίζι
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Πανελλήνιες
    • Πανελλήνιες 2020

© 2021 Maleviziotis.gr - Powered by IMMKO.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στη σελίδα Cookies και Πολιτική απορρήτου

Αποδοχή Περισσότερα
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

SAVE & ACCEPT