Ένα καταπληκτικό και εύκολο φαγητό με τις ελιές να κάνουν τη διαφορά, η συνταγή βασισμένη στο Μπαρδουνιώτικο κοτόπουλο, όπου την τοπική σφέλα την αντικαθιστά η κλασική φέτα.
Υλικά για 4 άτομα
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή φιλέτα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κ.γ. ζάχαρη
200 ml χυμό ντομάτας
φρέσκια ή ξερή ρίγανη
φρεσκοκομμένο πιπέρι
αλάτι
250 ml ζωμό κοτόπουλου
1 κ.γ. ανάμεικτες ελιές
200 γρ. φέτα
Εκτέλεση
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι θωρακίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτριες φέτες και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, το πιπέρι, την ρίγανη και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τον ζωμό, σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 50 λεπτά, τέλος προσθέτουμε τις ελιές και τη φέτα θρυμματισμένη. Ελέγχουμε αν ψήθηκε καλά το κοτόπουλο αλλιώς σιγοβράζουμε με λίγο επιπλέον νερό για άλλα 10-15 λεπτά.
Αφήνουμε το φαγητό 10 λεπτά ώστε να λιώσει η φέτα και σερβίρουμε.
Συνταγή – Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη