50 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλό χωριάτικα λουκάνικα, σε ροδέλες
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά, σε καρεδάκια
1 πράσινη πιπεριά, σε καρεδάκια
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κιλό πατάτες χωρίς φλούδα, σε κύβους 1,5 εκ. περίπου
2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανό (τα φυλλαράκια και τα τρυφερά κοτσάνια)
λίγο θυμάρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, όχι να λιώσουν, και τις στραγγίζετε.
Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε τις φέτες από τα λουκάνικα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σοτάρετε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 7 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά τα λουκάνικα.
Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε τις πατάτες και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ απαλά.
Στο τέλος πασπαλίζετε με το θυμάρι και το μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.
Συνταγή: Δημήτρης Σκαρμούτσος
Φωτογραφία – Food styling: Αντωνία Κάτη