Ο κορονοϊός «σαρώνει» στους μαθητές – Αυξημένο στρες μεταξύ των μαθητών.

6
Κοινοποιήσεις
312
Προβολές
Διαφήμιση

Μαθητές σε όλο τον κόσμο έχασαν ένα ολόκληρο σχολικό έτος λόγω κορονοϊού και σήμερα αντιμετωπίζουν ποικίλα και σοβαρά προβλήματα.

Με τα σχολεία στις ΗΠΑ να είναι κλειστά σε εθνικό επίπεδο λόγω κορονοϊού, οι συνέπειες στην ψυχική υγεία -και όχι μόνον- των μαθητών έχουν τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Το Reuters ερεύνησε συγκεκριμένες σχολικές περιφέρειες σε εθνικό επίπεδο τον Φεβρουάριο, προκειμένου για να αξιολογήσει τις επιπτώσεις της πλήρους ή μερικής διακοπής του σχολείου στην ψυχική υγεία. Διαπίστωσε, ωστόσο, πως προκύπτουν και άλλα σημαντικά ζητήματα.

Οι εν λόγω περιφέρειες, μεγάλες και μικρές, αγροτικές και αστικές, εξυπηρετούν περισσότερους από 2,2 εκατομμύρια μαθητές. Από τις 74 περιφέρειες που ανταποκρίθηκαν, το 74% ανέφερε πολλαπλούς δείκτες αυξημένου στρες μεταξύ των μαθητών. Πάνω από τις μισές ανέφεραν αυξήσεις στις παραπομπές σε συμβούλους ψυχικής υγείας κ.ά. σχετικές ειδικότητες.

Σχεδόν το 90% των περιφερειών που ανταποκρίθηκαν ανέφεραν υψηλότερα ποσοστά απουσιών ή αποβολών, δείκτες που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη μέτρηση της συναισθηματικής υγείας των μαθητών. Η έλλειψη προσωπικής εκπαίδευσης ήταν η αιτία αυτών των προειδοποιητικών στοιχείων του προβλήματος, ανέφεραν περισσότερες από τις μισές περιφέρειες.

Το άγχος δεν επηρέασε μόνο τους μαθητές: το 57% των περιφερειών που ανταποκρίθηκαν ανέφεραν αύξηση των εκπαιδευτικών και του προσωπικού υποστήριξης που ζητούσε βοήθεια.

Το κλείσιμο του σχολείου έχει επηρεάσει τις περιφέρειες σε κάθε πολιτεία. Την άνοιξη του 2020, τα δημόσια σχολεία της χώρας έκλεισαν, τουλάχιστον προσωρινά, για να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης της COVID-19. Από τον Φεβρουάριο, το 57% των μαθητών ανήκαν σε δημόσια σχολεία που είχαν κλείσει εν όλω ή εν μέρει.

Ορισμένα σχολικά συμβούλια, αρκετοί επικεφαλής εκπαιδευτικών ενώσεων και γονείς, εξακολουθούν να υποστηρίζουν το πλήρες ή μερικό κλείσιμο του σχολείου για να προστατεύσουν την υγεία των παιδιών ή για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού στην κοινότητα. Ωστόσο, έρευνα κατά το τελευταίο έτος έδειξε ότι τα δημόσια σχολεία που λειτουργούν και ακολουθούν πιστά τις οδηγίες αντιμετωπίζουν συνήθως χαμηλά ποσοστά διάδοσης COVID.

Καθώς οι μαθητές μένουν προστατευμένοι στα σπίτια τους, μακριά από φίλους και δασκάλους, άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με την COVID-19 μπορούν να προκαλέσουν το άγχος. Το άγχος να βλέπεις τον γονιό σου να χάνει τη δουλειά του, ο θάνατος ή η ασθένεια ενός μέλους της οικογένειάς σου από τη νόσο.

Περισσότεροι από δώδεκα επικεφαλής σχολικών περιφερειών μίλησαν στο Reuters για μαθητές που υποφέρουν σιωπηρά από κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές, παραμέληση και συναισθηματική, σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση. Αν βρίσκονταν μαθητές σε ένα σχολικό περιβάλλον, αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια θα γινόταν πιο εύκολα αντιληπτά, τονίζουν.

Πηγή: Reuters

ΣχετικάΆρθρα

Επόμενο Άρθρο

Τελευταία νέα

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Προσθήκη Νέας Playlist