Υλικά για 4 άτομα
4 μπούτια κοτόπουλου
600γρ. μικρές πατατούλες, πλυμένες, με τη φλούδα, κομμένες στη μέση
300γρ. καρότα, καθαρισμένα, σε μέτρια κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι + από 1 πορτοκάλι
1 φλιτζάνι Μοσχάτο Λήμνου ή Σάμου
1 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
2 κουτ. σούπας εστραγκόν ψιλοκομμένο ή 1½ κουτ. γλυκού ξερό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC, στον αέρα. Σε ένα βαθύ ταψί βάζετε τα μπούτια του κοτόπουλου, τις πατάτες, τα καρότα και το σκόρδο, τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά με τα χέρια.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα δύο είδη μουστάρδας, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, το κρασί και το εστραγκόν. Ρίχνετε το μίγμα πάνω από τα λαχανικά και το κοτόπουλο, ανακατεύετε απαλά και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας, αν θέλετε, με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο εστραγκόν.
Συνταγή: Ντίνα Νικολάου