Το ντεμπούτο τους έκαναν στην Ταϊλάνδη τρία λαμπραντόρ που μυρίζουν τον κορονοϊό

219
Προβολές
Διαφήμιση

Σκύλοι, που μπορούν να ανιχνεύουν τις μολύνσεις από νέο κορονοϊό μυρίζοντας δείγματα ανθρώπινου ιδρώτα, έχουν εκπαιδευτεί στην Ταϊλάνδη, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση των κρουσμάτων, πολλών μάλιστα ασυμπτωματικών.

Τρία από τα έξι λαμπραντόρ, που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, έκαναν το ντεμπούτο τους στο πανεπιστήμιο Chulalongkorn της Μπανγκόκ, έπειτα από κλινικές δοκιμές, που κατέδειξαν, όπως εξήγησε ο επικεφαλής του εγχειρήματος, ποσοστό επιτυχίας περίπου 95%, σε περίπου 2.000 δείγματα που μύρισαν αυτόν τον μήνα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Οι σκύλοι είναι πολύ γρήγοροι στον έλεγχο», δήλωσε ο ερευνητής Τιτιγουάτ Σιρπρασάρτ. «Με αυτόν τον ρυθμό, μπορούμε να απομονώσουμε εκείνα τα δείγματα, τα οποία υποπτευόμαστε πως είναι μολυσμένα από εκείνα που δεν φέρουν τον ιό».

Οι σκύλοι δεν καλούνται να μυρίσουν τους ανθρώπους απευθείας. Τα δείγματα ιδρώτα συλλέγονται από τους ανθρώπους και αποθηκεύονται σε μικρά μεταλλικά κοντέινερ, προκειμένου οι σκύλοι να τα επιθεωρήσουν ένα προς ένα.

Όταν εντοπιστεί ένα πιθανό δείγμα με Covid-19, το σκυλί σταματά και στοχεύει με τη μύτη του το δείγμα.

«Η χαρακτηριστική οσμή θα γίνει αισθητή έπειτα από μια μόλυνση. Διαφορετικά είδη ιών θα παράγουν διαφορετικά είδη οσμών», εξηγεί η ερευνήτρια Πατάμα Τορβοραπάνιτ.

Οι επικεφαλής του προγράμματος ελπίζουν πως οι σκύλοι θα χρησιμοποιηθούν σε αεροδρόμια και στις ακτοπλοϊκές γραμμές και επισημαίνουν πως είναι αποτελεσματικότεροι από τους ελέγχους θερμοκρασίας.

ΣχετικάΆρθρα

Επόμενο Άρθρο

Τελευταία νέα

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Προσθήκη Νέας Playlist