Η διάσημη κατάρα των «Κένεντι» της Ιταλίας

5
Κοινοποιήσεις
248
Προβολές
Διαφήμιση

Πρόκειται για μία από τις πιο ισχυρές οικογένειες στη χώρα

Η προέλευση της λεγόμενης «κατάρας των Ανιέλι» είναι άγνωστη, αλλά η ατυχία που περιβάλλει την δημοφιλή οικογένεια της Ιταλίας αρκετά μεγάλη που ορισμένοι τους χαρακτηρίζουν και ως τους «Κένεντι της Ιταλίας».

Ο Τζιάνι Ανιέλι γεννημένος το 1921, έγινε ένας εξαιρετικά επιτυχημένος επιχειρηματίας στην αυτοκινητοβιομηχανία ως ο κύριος μέτοχος της Fiat, της εταιρείας που δημιούργησε ο παππούς του το 1899. Ενώ έμεινε γνωστός και για την αγορά της αγαπημένης του Γιουβέντους το 1947. Επί μισό αιώνα ήλεγχε το σημαντικότερο κομμάτι της ιταλικής οικονομίας και όχι μόνο ήταν ο πλουσιότερος Ιταλός αλλά αποτελούσε και συνώνυμο της μεταπολεμικής Ιταλίας.

Ωστόσο, με τον πλούτο που θα κληρονομούσε, απ’ ό,τι αποδείχθηκε τελικά εκ των υστέρων, πήγαινε «πακέτο» και κάτι πιο τρομακτικό, το οποίο δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει.

Ο πατέρας του, λοιπόν, πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1935, αφήνοντας ακέφαλη την οικογενειακή επιχείρηση, όταν ο Τζιάνι ήταν ακόμη 14 ετών. Το 1952, ο ίδιος ο Τζιάνι σχεδόν σώθηκε εκ θαύματος από ένα αυτοκινητισιτικό δυστύχημα, μόνο και μόνο για να δει τον αδερφό του να πεθαίνει σε ηλικία 35 ετών. Το δράμα του Ανιέλι, ωστόσο, συνεχίστηκε με τη θεία του, Ανσιέτα Νάζι, να πεθαίνει κατά την διάρκεια του τοκετού.

Το 1997 είδε ακόμη και τον ανιψιό του, Τζιοβάνι Αλμπέρτο, να φεύγει από την ζωή στα 33 του χρόνια, τον άνθρωπο που είχε επιλέξει να τον διαδεχθεί στη θέση του προέδρου της εταιρείας, όταν ο ίδιος παραιτήθηκε από τα ηνία της το 1996.

Η πιο τραγική ιστορία, ωστόσο, για τον Ιταλό μεγιστάνα δεν είχε ακόμη χτυπήσει την πόρτα του. Αυτή γράφτηκε όταν ο τοξικομανής γιος του, Εντουάρντο, γνωστός και ως «Tρελός Έντι» έκοψε το νήμα της ζωή του το 2000, αυτοκτονώντας στις 15 Νοεμβρίου. Ο ίδιος πέθανε τρία χρόνια αργότερα στα 81 του χρόνια, νικημένος από τον καρκίνο του προστάτη.

ΣχετικάΆρθρα

Επόμενο Άρθρο

Τελευταία νέα

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Προσθήκη Νέας Playlist