• Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Cookies και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022
  • Είσοδος
Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβίζι
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Πανελλήνιες
Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων
  • Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβίζι
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Πανελλήνιες
Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων
Μαλεβιζιώτης
Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για ρύθμιση χρεών σε δημόσιο και τράπεζες

1 Ιουνίου, 2021
σε Ειδήσεις, Ελλάδα, Επικαιρότητα, Οικονομία
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 min read
0
Τι ισχύει με τη ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις

πηγή: pixabay.com

234
Προβολές
Share on FacebookShare on Twitter

«Πρεμιέρα» σήμερα για το νέο εξωδικαστικό μηχανισμό, σε ό,τι αφορά στη δυνατότητα αποπληρωμής των χρεών φυσικών προσώπων και μικρών επιχειρήσεων, μέχρι και 240 δόσεις έναντι όλων των πιστωτών τους (Δημόσιο και ιδιωτικούς φορείς) και υπό προϋποθέσεις, έως και 420 δόσεις προς τις τράπεζες, αλλά προβλέπεται και κούρεμα κεφαλαίου, εφόσον αυτό αποφασίσει ο συμβιβασμός μεταξύ των μερών.

Οι ρυθμίσεις θα γίνονται πλέον αυτόματα, χωρίς δηλαδή την παρέμβαση υπαλλήλου, χωρίς κόστος και γραφειοκρατία με έναν αλγόριθμο μέσα από τον υπολογιστή.

«Προσδοκούμε με αυτό το σύστημα χιλιάδες συμπολίτες μας που μένουν εγκλωβισμένοι στο ιδιωτικό τους χρέος εδώ και χρόνια, να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν με την έναρξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Είναι ένα επαναστατικό σύστημα» δήλωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω της ειδικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), και σημειώνεται ότι το νέο πλαίσιο προβλέπει για πρώτη φορά ότι στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και οφειλές που δεν είναι ακόμη σε καθυστέρηση αλλά οι οφειλέτες δυσκολεύονται να εξοφλήσουν και προϋπόθεση για να τεκμηριωθεί αυτό είναι να έχουν υποστεί μείωση των εισοδημάτων τους κατά 20% τουλάχιστον.

Δείτε Επίσης

Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης: Μια παιδική χαρά για το ΠΑΓΝΗ

Στο νοσοκομείο 9χρονο παιδί μετά από ατύχημα σε παιδική χαρά.

20 Μαΐου, 2022

Φρίκη : 35χρονος βίασε τη 14χρονη κόρη του φίλου του

20 Μαΐου, 2022
Στήριξη Σημίτη σε Ανδρουλάκη: Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας προσπάθειας

Στήριξη Σημίτη σε Ανδρουλάκη: Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας προσπάθειας

20 Μαΐου, 2022
Ανείπωτος πόνος στην κηδεία του βρέφους που έχασε τη ζωή τους σε τροχαίο κοντά στην Ελασσόνα

Ανείπωτος πόνος στην κηδεία του βρέφους που έχασε τη ζωή τους σε τροχαίο κοντά στην Ελασσόνα

20 Μαΐου, 2022

Αίτηση για εξωδικαστική διευθέτηση οφειλών μπορούν να υποβάλουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, υπό την προϋπόθεση ότι οι οφειλές τους είναι άνω των 10.000 ευρώ και τουλάχιστον προς δύο πιστωτές. Επίσης, αίτηση μπορεί να υποβάλουν και οι χρηματοδοτικοί οργανισμοί (τράπεζες).

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Maleviziotis.gr στο Google News

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος Πτωχευτικός έχει ξεκινήσει από την 1η Μαρτίου για τις επιχειρήσεις, ωστόσο για τις περιπτώσεις αυτές η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού γίνεται με την υποβολή business plan.

Οι κανόνες

Ο νόμος θέτει σε τράπεζες και διαχειριστές δανείων συγκεκριμένους κανόνες ρύθμισης οφειλών, όπως:

• Ικανότητα αποπληρωμής. Δηλαδή, ο οφειλέτης πρέπει να πληρώνει βάσει των εισοδημάτων του καθώς και αυτών των εγγυητών του.

• Αρχή της μη χειροτέρευσης θέσης πιστωτή. Δηλαδή, κανένας πιστωτής δεν δύναται να λάβει λιγότερα χρήματα από όσα θα λάμβανε σε περίπτωση ρευστοποίησης της περιουσίας του οφειλέτη και των εγγυητών του.

• Σύμμετρη ικανοποίηση πιστωτών. Δηλαδή, τα χρήματα του οφειλέτη πρέπει να μοιραστούν αναλογικά, έτσι ώστε να καλύψουν όλους τους πιστωτές (δημόσιου και χρηματοπιστωτικού τομέα).

Η διαδικασία

Η διαδικασία προβλέπεται να είναι γρήγορη, καθώς θα πρέπει να ολοκληρώνεται το αργότερο σε δύο μήνες από την υποβολή της αίτησης στην πλατφόρμα.

Όσοι επιλέξουν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό θα πρέπει αφού κάνουν αίτηση να παρέχουν εξουσιοδότηση για την άρση τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου. Στη συνέχεια αυτοματοποιημένα θα καταγράφονται τα στοιχεία που αφορούν σε οφειλές, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία και θα παράγεται η σχετική ρύθμιση, χωρίς να απαιτείται εμπλοκή ανθρώπινου παράγοντα ή/και έγκριση οποιουδήποτε στελέχους του δημοσίου και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

Στη συνέχεια οι χρηματοδοτικοί φορείς, δύνανται να καταθέσουν πρόταση ρύθμισης προς τον οφειλέτη. Αν η πρόταση εξασφαλίσει τη συναίνεση του οφειλέτη και της απαιτούμενης πλειοψηφίας των χρηματοδοτικών φορέων, διαβιβάζεται στο δημόσιο και τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, οι οποίοι καλούνται σε στενό χρονικό πλαίσιο να ελέγξουν την τήρηση των προϋποθέσεων του νόμου και εφόσον πληρούνται τότε αυτομάτως παρέχεται η έγκρισή τους.

Το «κούρεμα» προς το δημόσιο δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 95% των απαιτήσεων του δημοσίου από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη φορολογική διοίκηση, 85% των απαιτήσεων του δημοσίου και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής. Επιπλέον, στην περίπτωση των διμερών διαπραγματεύσεων ή στις πολυμερείς διαπραγματεύσεις όταν η προσφερόμενη λύση από τους χρηματοδοτικούς φορείς προκύπτει από την αντιπρόταση των πιστωτών, το «κούρεμα» βασικής οφειλής προς το Δημόσιο και τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 75%. Σημειώνεται ότι διαγραφή βασικής οφειλής προς το Δημόσιο και ασφαλιστικών εισφορών απαγορεύεται από τον νόμο. Περαιτέρω, στην περίπτωση αυτή το «κούρεμα» προς τους χρηματοδοτικούς φορείς δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 80% των απαιτήσεων των χρηματοδοτικών φορέων, με εξαίρεση τους τόκους υπερημερίας για τους οποίους δεν υπάρχει όριο.

Παράλληλα η ρύθμιση οφειλών με το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης επιβαρύνεται με επιτόκιο ίσο με το euribor τριμήνου, προσαυξημένο κατά 5%, το οποίο υπολογίζεται ετησίως. Η ρύθμιση οφειλών με τους χρηματοδοτικούς φορείς επιβαρύνεται με επιτόκιο ίσο με το euribor τριμήνου/μηνός, προσαυξημένο κατά 3,25% για εξασφαλισμένες οφειλές και 4,5% για μη εξασφαλισμένες οφειλές.

Να σημειωθεί ότι το ποσό μηνιαίας δόσης αυξάνεται σταδιακά μετά από 1 και 4 έτη. Περαιτέρω, σε περίπτωση που η προσφερόμενη λύση από τους χρηματοδοτικούς φορείς προκύπτει από την αντιπρόταση των πιστωτών, προβλέπεται σταδιακή αύξηση με διάφορα βήματα ανάλογα το είδος δανείου – οφειλέτη.

Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης για τη ρύθμιση οφειλών με το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης ανέρχεται σε 50 ευρώ. Περαιτέρω σε περίπτωση που η προσφερόμενη λύση από τους χρηματοδοτικούς φορείς προκύπτει από την αντιπρόταση των πιστωτών, προβλέπεται ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης προς χρηματοδοτικού φορείς που ανέρχεται σε 50 ευρώ ανά δάνειο με εξασφάλιση και σε 50 ευρώ ανά πιστωτή για δάνεια χωρίς εξασφάλιση.

Ο μέγιστος αριθμός δόσεων ρύθμισης αποπληρωμής οφειλής προς το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης είναι 240. Περαιτέρω, σε περίπτωση που η προσφερόμενη λύση από τους χρηματοδοτικούς φορείς προκύπτει από την αντιπρόταση των πιστωτών, προβλέπεται μέγιστο όριο 420 δόσεων για τα εξασφαλισμένα δάνεια ΦΠ, 240 δόσεων για μη εξασφαλισμένα δάνεια ΦΠ και εξασφαλισμένα δάνεια ΝΠ και 180 δόσεων για μη εξασφαλισμένα δάνεια ΝΠ. Επιπλέον για οφειλέτες ΦΠ έχει προβλεφθεί από τους χρηματοδοτικούς φορείς το μέγιστο όριο ηλικίας τα 85 έτη, βάσει του οποίου μειώνεται ο αριθμός των δόσεων, έκτος αν συμβληθεί εγγυητής μικρότερης ηλικίας.

Επίσης θα πρέπει να καταβάλει για τα χρέη του ό,τι εισπράξει από την ρευστοποίηση όλης της περιουσίας του. Για τα, δε, ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, η αξία ρευστοποίησης προσδιορίζεται ως το μέγιστο ανάμεσα στη φορολογητέα αξία και την εμπορική αξία μειωμένη, κατά 3% λόγω των εξόδων της διαδικασίας ρευστοποίησης, ενώ για τα κινητά περιουσιακά στοιχεία, η αξία ρευστοποίησης ταυτίζεται με την εμπορική αξία.

Επιπλέον , ο οφειλέτης θα πρέπει να πληρώσει και το ποσό που περισσεύει από τα εισοδήματα του (μετά την κάλυψη των ευλόγων δαπανών διαβίωσης για φυσικό πρόσωπο και του αναγκαίου κεφαλαίου κίνησης για νομικό πρόσωπο), εφόσον τα εισοδήματα του είναι επαρκή και μπορούν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο.

Πρόσθετα στα ανωτέρω, ο οφειλέτης έχει την ευχέρεια να δηλώσει ότι μπορεί να πληρώνει παραπάνω (με σκοπό να αποπληρώσει νωρίτερα και αποφύγει την επιβάρυνση τόκων) και τότε προστίθεται και αυτό το ποσό.

Ετικέτες: ρύθμιση χρεώνΤράπεζεςχρέη
ΚοινοποίησηTweetΚοινοποίησηΑποστολή
Προηγούμενο Άρθρο

Μαλεβίζι: Στην «KLADOS ΚΣΕΝS ΙΚΕ» η ναυαγοσωστική κάλυψη του Δήμου

Επόμενο Άρθρο

Ψηφιακό πιστοποιητικό: Σε εφαρμογή από σήμερα στην Ελλάδα – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΣχετικάΆρθρα

Ο Έλληνας που πέτυχε την μεγαλύτερη απάτη στην τραπεζική ιστορία της Βρετανίας «τρώγοντας» πάνω από 760 εκατ. λίρες
Life

Ο Έλληνας που πέτυχε την μεγαλύτερη απάτη στην τραπεζική ιστορία της Βρετανίας «τρώγοντας» πάνω από 760 εκατ. λίρες

2 Μαΐου, 2022
Κορωνοϊός: Τι ετοιμάζουν οι τράπεζες για τους δανειολήπτες – Όλα τα σενάρια
Κρήτη

Οδηγίες της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών | Πως θα λειτουργήσουν την Πέμπτη οι τράπεζες

26 Ιανουαρίου, 2022
Νέα μέτρα – Τράπεζες: Πώς θα γίνεται η είσοδος στα καταστήματα από την Δευτέρα
Ελλάδα

Ελληνική Ένωση Τραπεζών – Τι αναφέρει για τη λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων αύριο Πέμπτη

26 Ιανουαρίου, 2022
Ρύθμιση με 120 δόσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους και χρέη έως 5.000 ευρώ
Ελλάδα

Ρύθμιση σε 36 ή 72 δόσεις | 31 Ιανουαρίου τελειώνει η προθεσμία για τα χρέη λόγω covid

13 Ιανουαρίου, 2022
Νέα μέτρα – Τράπεζες: Πώς θα γίνεται η είσοδος στα καταστήματα από την Δευτέρα
Ελλάδα

Νέα μέτρα – Τράπεζες: Πώς θα γίνεται η είσοδος στα καταστήματα από την Δευτέρα

6 Νοεμβρίου, 2021
Κρήτη: Μπήκε σε κατάστημα καφέ και πήρε τον κουμπαρά με τα φιλοδωρήματα!| Βίντεο
Ελλάδα

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ρύθμιση των χρεών της πανδημίας

29 Σεπτεμβρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Επόμενο Άρθρο

Ψηφιακό πιστοποιητικό: Σε εφαρμογή από σήμερα στην Ελλάδα – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πρόστιμα συνολικού ύψους 3.300 ευρώ από ελέγχους στην αγορά

«Μια χαρά κουκλίτσα είσαι, έλα να σε πάω σχολείο» - Ανατριχιάζουν οι αποκαλύψεις για τον 55χρονο

Τελευταία νέα

Καιρός: Οι πρώτες εκτιμήσεις για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς – Πού θα βρέξει
Κρήτη

Άστατος καιρός με πυκνές νεφώσεις σήμερα στην Κρήτη

21 Μαΐου, 2022
Η Φωτογραφία της ημέρας : Το Παλιόκαστρο και η ομώνυμη γέφυρα
Η Φωτογραφία της ημέρας

Η Φωτογραφία της ημέρας : Το Παλιόκαστρο και η ομώνυμη γέφυρα

20 Μαΐου, 2022
Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης: Μια παιδική χαρά για το ΠΑΓΝΗ
Ελλάδα

Στο νοσοκομείο 9χρονο παιδί μετά από ατύχημα σε παιδική χαρά.

20 Μαΐου, 2022

Δημοφιλή

  • All
  • Μαλεβίζι
Σήφης Βαρδινογιάννης : Τον αχάριστο ευεργετείς, νεκρό δανείζεις

Σήφης Βαρδινογιάννης : Τον αχάριστο ευεργετείς, νεκρό δανείζεις

15 Μαΐου, 2022
Διακοπές στις τσέπες

Διακοπές στις τσέπες

18 Μαΐου, 2022
Το πιο παράξενο σπίτι της Κρήτης

Το πιο παράξενο σπίτι της Κρήτης βρίσκεται στο Μαλεβίζι

15 Μαΐου, 2022
Ο άγραφος νόμος της φιλοξενίας στην Κρήτη

Ο άγραφος νόμος της φιλοξενίας στην Κρήτη

15 Μαΐου, 2022
Φαράγγι της Σαμαριάς : Ηλεκτρονικό εισιτήριο για την είσοδο.

Φαράγγι της Σαμαριάς : Ηλεκτρονικό εισιτήριο για την είσοδο.

16 Μαΐου, 2022
Νέος συναγερμός: Εντοπίστηκε βακτήριο στα ρεζερβουάρ που «πίνει» τα καύσιμα

Νέος συναγερμός: Εντοπίστηκε βακτήριο στα ρεζερβουάρ που «πίνει» τα καύσιμα

17 Μαΐου, 2022
Το "Τυρί της Τρύπας": Ο δυσεύρετος θησαυρός πού φτιάχνουν οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης σε σπηλιές και τρύπες!

Το "Τυρί της Τρύπας": Ο δυσεύρετος θησαυρός πού φτιάχνουν οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης σε σπηλιές και τρύπες!

17 Μαΐου, 2022
38 χρόνια μετά η δασκάλα συνάντησε ξανά τα παιδιά που δίδαξε κάποτε στο Μαλεβίζι

38 χρόνια μετά η δασκάλα συνάντησε ξανά τα παιδιά που δίδαξε κάποτε στο Μαλεβίζι

17 Μαΐου, 2022
Το πιο παράξενο σπίτι της Κρήτης

Το πιο παράξενο σπίτι της Κρήτης

15 Μαΐου, 2022
Ελλάδα: Πως ο ρομποτικός κάδος απορριμμάτων συνέθλιψε και διαμέλισε τον άτυχο άνδρα, που βρήκε φριχτό θάνατο.

Ελλάδα: Πως ο ρομποτικός κάδος απορριμμάτων συνέθλιψε και διαμέλισε τον άτυχο άνδρα, που βρήκε φριχτό θάνατο.

16 Μαΐου, 2022
MMALEVIZIOTIS.GR

Τα νέα του Μαλεβιζίου, της Κρήτης & ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο με συνεχή ροή ειδήσεων σε πολιτισμό,κοινωνία,αθλητισμό,οικονομία

Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση Κατηγοριών

  • Gossip
  • Life
  • Social Trends
  • Uncategorized
  • Αθλητικά
  • Άλλα Αθλήματα
  • Απόψεις
  • Γεωργία
  • Γυναίκα
  • Δημοφιλή
  • Διατροφή – Συνταγές
  • Ειδήσεις
  • Ειδήσεις που ενδιαφέρουν
  • Εκπαίδευση
  • Ελλάδα
  • Επικαιρότητα
  • Εργασία
  • Η άλλη Κρήτη
  • Η Φωτογραφία της ημέρας
  • Ηράκλειο
  • Θρησκεία
  • Ιατρικά
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Κρήτη
  • Λασίθι
  • Μαλεβίζι
  • Μαλεβιζιώτης Θέμα
  • Μουσική
  • Μπάσκετ
  • Νἐα Τουρισμός
  • Οικονομία
  • Πανελλήνιες
  • Πανελλήνιες 2022
  • Ποδόσφαιρο
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Ρέθυμνο
  • Τα σχολιανά μας
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπικά
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χανιά

Μαλεβίζι

Πάτησε πάνω στο λινκ ενός μηνύματος που της είχε αποσταλεί κι έχασε 5.000 ευρώ.

Μέχρι την Άνδρο, τις Σπέτσες και τη Θεσσαλονίκη είχε φτάσει η χάρη απατεώνα που δρούσε στο Μαλεβίζι

20 Μαΐου, 2022
Ο ιερός ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σε ύψωμα δυτικά του Κρουσώνα

Ο ιερός ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σε ύψωμα δυτικά του Κρουσώνα

20 Μαΐου, 2022
Οι πολιούχοι του Αστυρακίου που "διάλεξαν" τον τόπο της εκκλησίας τους

Η «άγνωστη» ιστορία των πολιούχων του Αστυρακίου που «διάλεξαν» τον τόπο της εκκλησίας τους

20 Μαΐου, 2022
Συνεχίζονται οι δράσεις του Συλλόγου Γυναικών «Μαλβαζία»

Συνεχίζονται οι δράσεις του Συλλόγου Γυναικών «Μαλβαζία»

20 Μαΐου, 2022
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Cookies και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία

© 2021 Maleviziotis.gr - Powered by IMMKO.

Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων
  • Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβίζι
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Πανελλήνιες
    • Πανελλήνιες 2022

© 2021 Maleviziotis.gr - Powered by IMMKO.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Προσθήκη Νέας Playlist