Ο Άκης Τσελέντης προειδοποιεί: Όχι εφησυχασμός με τους σεισμούς στην Κρήτη

13
Κοινοποιήσεις
640
Προβολές
Διαφήμιση

Δεν τελείωσε το φαινόμενο στο Αρκαλοχώρι αναφέρει ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Τις τελευταίες ημέρες, το έδαφος στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας μπορεί να μην «κουνιέται» τόσο δυνατά όσο στο προηγούμενο χρονικό διάστημα, αλλά οι κάτοικοι δεν πρέπει να εφησυχάζουν καθώς το φαινόμενο δεν έχει τελειώσει, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη.

Με πρωινή του ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Τσελέντης τονίζει πως οι κάτοικοι πρέπει να αποφεύγουν παλιές κατοικίες και περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης δομικών στοιχείων (μπαλκόνια κλπ).

Αναλυτικά ο κ.Τσελέντης αναφέρει τα εξής:

«Το ότι έχουν ελαττωθεί σημαντικά οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου δε σημαίνει ότι το φαινόμενο τελείωσε και ότι πρέπει να εφησυχάζουν οι κάτοικοι.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατεγράφησαν δύο μόνο σεισμικές δονήσεις με τη μεγαλύτερη 2,6 Ρίχτερ. Για σύγκριση παρουσιάζω την σεισμικότητα δύο ημερών και εφτά ημερών στα παρακάτω διαγράμματα.

Είναι χαρακτηριστικό των σεισμικών ακολουθιών να σταματούν για λίγο και μετά να ξαναξεκινούν.

Άλλωστε οι δείκτες τους οποίους υπολογίζουμε στο Γεωδυναμικό από την συνεχή ανάλυση των δεδομένων που συλλέγουμε δεν δείχνουν ότι η ακολουθία έχει ολοκληρωθεί.

Αυτό πρέπει να το έχουν υπόψη τους οι κάτοικοι και να αποφεύγουν παλιές κατοικίες και περιοχές με μεγάλη επικινδυνότητα κατάρρευσης διαφόρων δομικών στοιχείων.»

 

 

ΣχετικάΆρθρα

Επόμενο Άρθρο

Τελευταία νέα

Δημοφιλή

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Προσθήκη Νέας Playlist