Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ της Κρήτης, σήμα κινδύνου από Τζανάκη

6
Κοινοποιήσεις
282
Προβολές
Διαφήμιση

Έντονη είναι η ανησυχία των υγειονομικών αρχών για την συνεχιζόμενη αύξηση κρουσμάτων κοροναϊού στην Κρήτη, με τις ΜΕΘ να παρουσιάζουν πληρότητα πάνω από 70%.

Η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας στο νησί, εν μέσω και τουριστικής περιόδου είναι μεγάλο, με τα συνολικά κρούσματα να φτάνουν στα 440, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ημερήσιας έκθεσης επιδημιολογικής επιτήρησης, στο Ηράκλειο καταγράφηκαν 214 νέα κρούσματα, στα Χανιά 145, στο Λασίθι 30 και Ρέθυμνο 51.

«Ζούμε το μεγαλύτερο πρόβλημα από την έναρξη της πανδημίας»

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης υπογράμμισε πως η πληρότητα στις ΜΕΘ Covid φτάνει στο 75%, με τις αρχές να βιώνουν το μεγαλύτερο πρόβλημα από την έναρξη της πανδημίας.

«Η Κρήτη πραγματικά βρίσκεται σε δύσκολη θέση» ανέφερε ο κ. Τζανάκης, τονίζοντας ότι από τις 25 Ιουλίου τα κρούσματα ακολουθούν αυξητική πορεία, ενώ αρκετά ψηλά παραμένει και το ιικό φορτίο.

«Για κάποιες μέρες σταματήσαμε να μιλάμε για τον κοροναϊό, αλλά θα ήταν πολύ ευχάριστο να σταματούσαμε αν δεν υπήρχε πρόβλημα» συμπλήρωσε ο διευθυντής της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου.

ΣχετικάΆρθρα

Επόμενο Άρθρο

Τελευταία νέα

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Προσθήκη Νέας Playlist