Το χωριό που ήταν κάποτε άτυπη πρωτεύουσα της Ελλάδας

219
Προβολές
Διαφήμιση
Κάποια από τα χωριά της χώρας μας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο κατά την ελληνική επανάσταση αλλά και στην πορεία του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

Ένα από αυτά είναι ένα πανέμορφο ελληνικό χωριό το οποίο αποτέλεσε κάποτε την άτυπη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιόμετρων από την Αθήνα και είναι στην Πελοπόννησο.

Ο λόγος για την Στεμνίτσα. Εκτός από ένα ταξίδι στην ιστορία, θα χαλαρώσεις σε ένα μέρος με μοναδική ομορφιά πνιγμένο μέσα στο πράσινο.

Η Στεμνίτσα είναι ένα χωριό από αυτά που ναι μεν είναι γνωστά αλλά όχι υπερβολικά τουριστικά. Πράγμα που σημαίνει ότι θα βρεις καταλύματα για τη διαμονή σου όπως το θες αλλά δε θα συναντήσεις πάρα πολύ κόσμο όσο θα είσαι εκεί. Πέτρινα αρχοντικά, γραφικά σοκάκια και καταπράσινα τοπία συνθέτουν το σκηνικό που θα συναντήσεις.

Οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι και θα σε βοηθήσουν να γνωρίσεις καλύτερα την περιοχή της Αρκαδίας πέρα από τη Στεμνίτσα.

 

 

Δύο μήνες αργότερα η Στεμνίτσα επιλέχθηκε από τη Συνέλευση των Καλτεζών ως έδρα της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας και πρώτη άτυπη πρωτεύουσα του επαναστατημένου Ελληνικού έθνους για έναν μήνα.

 

Μια ιστορική στιγμή που κάνει το χωριό να ξεχωρίζει, όπως αναφέρει το exploringgreece.

ΣχετικάΆρθρα

Επόμενο Άρθρο

Τελευταία νέα

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Προσθήκη Νέας Playlist