Όπως αναφέρει ρεπορτάζ , η τιμή για 1 κιλό ψωμί τύπου “χωριάτικο” έχει ήδη υπερβεί τα 2,60 ευρώ σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα, ενώ η τιμή για το ψωμί με προζύμι έχει αγγίξει τα 3,50 ευρώ το κιλό. Αξιοσημείωτο είναι δε ότι οι τιμές των αρτοσκευασμάτων, γλυκισμάτων τσουρεκιών και κουλουριών έχουν αυξηθεί κατά 10% φέτος σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ .Οι αρτοποιοί επισημαίνουν, ότι έχουν το θετικό να παράγουν οι ίδιοι τα πράγματα, οπότε έκαναν μια αύξηση μόνο 10% στο ψωμί. Το κουλούρι Θεσσαλονίκης το αφήσαμε 50 λεπτά ως έχει ανέφερε ιδιοκτήτης αρτοποιείου της Θεσσαλονίκης ο κ. Χατζηιωαννίδης. Μειώσαμε το κέρδος από εμάς για να κρατήσουμε τους πελάτες μας,τόνισε.
Το τσουβάλι για το αλεύρι κοστίζει τώρα 17 ευρώ από 22 ευρώ που κόστιζε προηγουμένως. Μάλιστα ο κ. Χατζηιωαννίδης εκτίμησε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα περάσει αυτή πτώση του αλευριού στα ράφια των σούπερ μάρκετ.Το ψωμί είναι αγαθό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή σύνθετων υδατανθράκων οι οποίοι και παρέχουν στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται και παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξισορρόπηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.Συχνά ακούμε από πολλούς πως το «ψωμί παχαίνει». Στην πραγματικότητα, η ενοχοποίηση του ψωμιού είναι ανυπόστατη. Το ψωμί συμβάλλει στην παχυσαρκία ΜΟΝΟ όταν καταναλώνεται σε πολύ μεγάλες ποσότητες .
Ο νέος τιμοκατάλογος
- Ψωμί «χωριάτικο» (450 γρ.): Από 1 ευρώ πήγε στο 1,20 ευρώ
- Ψωμί με προζύμι(500 γρ.): Από 1,40 ευρώ πήγε στο 1,50 ευρώ
- Ψωμί με αλεύρι Ζέας (450 γρ.): 1,70 ευρώ
- Κουλούρι Θεσσαλονίκης: 0,60 ευρώ
- Τσουρέκι (1 κιλό): Από 9 ευρώ πήγε στα 12 ευρώ