Στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, όσα περισσότερα φρέσκα φρούτα καταναλώσουμε, τόσο το καλύτερο. Τα φρούτα είναι άλλωστε πλούσια πηγή θρεπτικών ουσιών, όπως οι φυτικές ίνες.Το ρόδι με τη μεγαλοπρεπή όψη, εκτός από σύμβολο της ζωής και της καλοτυχίας, είναι ένα πολύτιμο φρούτο με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος, είναι αντιαλλεργικό, εμποδίζει την γήρανση, προστατεύει από την οστεοαρθρίτιδα και τις μολύνσεις. Μάλιστα, αναφέρεται, πως το ρόδι, όσον αφορά τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, υπερτερεί του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού.Το ρόδι μπορεί να καταναλωθεί ωμό ως φρούτο ή να προστεθεί σε σαλάτες ενώ φυσικά και ο χυμός του αποτελεί «ελιξήριο» υγείας όλο το χρόνο.
Κλινική και εργαστηριακή έρευνα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών έδειξε ότι ένας ελληνικός φυσικός χυμός ροδιού είναι πιο αντιοξειδωτικός από αυτόν που θα στύβαμε στο σπίτι με έναν κοινό αποχυμωτή! Πώς γίνεται αυτό; Ο πρωτοποριακός τρόπος χυμοποίησής του επιτρέπει την εκχύλιση μέρους των πολυφαινολών από τη φλούδα στο χυμό, κάτι που δεν μπορούμε να καταφέρουμε στο σπίτι. Τα αντιοξειδωτικά σε αυτόν το φυσικό χυμό ροδιού χρησιμοποιούνται από τον οργανισμό ειδικά όταν έχει καταπονηθεί, βοηθώντας με την αντιοξειδωτική τους δράση στην ποιότητα του αίματος και την καταστολή των «τοξινών» που παράγονται.
Ιδιότητες του ροδιού.