Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα κλασσικό κέικ
Υλικά
500 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
250 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
440 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
4-5 αβγά
260 ml (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα και το άρωμα και ανακατεύετε ελαφρά. Βάζετε το μίγμα του κέικ σε 2 φόρμες 23×13 εκ. ή σε 2 στρογγυλές Νο 22 βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνετε για 10 λεπτά τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες. Ύστερα τα βάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
ww.sintages-jotis.gr