Είναι ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, μικρών και μεγάλων.Τα κεράσια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και παρέχουν βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, ενώ ταυτόχρονα είναι φτωχά σε θερμίδες.Τώρα που τα κεράσια είναι στον καιρό τους είναι ευκαιρία να απολαύσουμε μία γλυκύτατη κομπόστα και να την φυλάξουμε στο ψυγείο.
Υλικά
1 κιλό κεράσια καθαρισμένα
250 gr ζάχαρη — 500 ml νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο ή με φουρκέτα, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη να βράσουν για 4 λεπτά και προσθέτουμε τα κεράσια μας. Τα βράζουμε μόνο για άλλα 4 λεπτά.
Φυλάσσουμε την κομπόστα σε αποστειρωμένα βάζα για δύο μήνες στο ψυγείο.