• Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Cookies και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
  • Είσοδος
Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβίζι
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Πανελλήνιες
Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων
  • Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβίζι
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Πανελλήνιες
Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων
Μαλεβιζιώτης
Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων

Η αξία της Κρητικής διατροφής στην ζωή μας

Η Γεύση είναι Πολιτιστικό Αγαθό

15 Ιουνίου, 2022
σε Διατροφή - Συνταγές, Υγεία
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 min read
0
Η αξία της Κρητικής διατροφής στην ζωή μας
5
Κοινοποιήσεις
231
Προβολές
Share on FacebookShare on Twitter
Διαφήμιση

Ας ξεκινήσουμε από κάτι που μας είναι αρκετά οικείο: Την ιδέα της προστιθέμενης αξίας. Ως καλοί επαγγελματίες, σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας, ξοδεύοντας λιγότερα από όσα μπορούμε να χρεώσουμε για την επιπλέον ποιότητα.

Ε λοιπόν, μπορούμε να προσθέσουμε αξία και μάλιστα σημαντική στο προϊόν μας, χωρίς να ξοδέψουμε ουσιαστικά τίποτα. Αρκεί, να αντλήσουμε αξίες από τη μεγάλη δεξαμενή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Για σήμερα, σας προτείνω την αξία της Ελληνικής γεύσης, της Κρητικής Διατροφής. Για δείτε τι πλεονεκτήματα μάς προσφέρει

1. Είναι πολυδιαφημισμένη!
Οποιοσδήποτε θα το θεωρήσει μεγάλο προνόμιο να γευτεί την πασίγνωστη, υγιεινή, πεντανόστιμη Κρητική Κουζίνα. Φανταστείτε ότι ένα συνέδριο καθηγητών Πανεπιστημίου από το Yale ήλθε στην Κρήτη για δύο μέρες, για να γευτεί την Κρητική Δίαιτα σε δύο γεύματα που ετοίμασε η Ελληνική Ακαδημία Γεύσης στο Istron Bay.

2. Είναι φτηνή σε υλικά!
Μια κουζίνα που στηρίζεται σε λαχανικά, όσπρια, χόρτα και μαγειρευτά φαγητά δεν χρειάζεται αστακούς και φιλέτα, για να δημιουργήσει υψηλό γευστικό αποτέλεσμα. Το ελαιόλαδο, θα μου πείτε, είναι κόστος.

Δείτε Επίσης

Διατροφικά λάθη που καταφέρνουν να κάνουν τις λιγούρες σας χειρότερες

Διατροφικά λάθη που καταφέρνουν να κάνουν τις λιγούρες σας χειρότερες

23 Μαρτίου, 2023
Γιατί τρώμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά την 25η Μαρτίου

25η Μαρτίου: Πως δεν θα την πατήσετε με το ψάρι «σωσίας» του μπακαλιάρου

23 Μαρτίου, 2023
Παραμένει στις πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην παιδική παχυσαρκία

Παραμένει στις πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην παιδική παχυσαρκία

23 Μαρτίου, 2023
Viral στο διαδίκτυο ο Πετρετζίκης: Είπε το μυστικό για τέλειο κουρκούτι και τραγανό μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου

Viral στο διαδίκτυο ο Πετρετζίκης: Είπε το μυστικό για τέλειο κουρκούτι και τραγανό μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου

23 Μαρτίου, 2023

3. Είναι μέσα στη γευστική μας εμπειρία
Ο καθένας μας μπορεί να πει αν αυτή η γεύση είναι η σωστή ή όχι, αν αυτό το πιάτο είναι φτιαγμένο σωστά ή όχι. Εδώ πρέπει να σταθούμε ένα λεπτό. Είναι γεγονός, ότι οι επαγγελματίες μας δεν εκπαιδεύονται στην Ελληνική Γαστρονομία. Αλεύρι για να πήξουμε τις σάλτσες, βούτυρο για νοστιμιά, κρέμα γάλακτος για πιο πλούσιες γεύσεις και κουζίνα τού Τσελεμεντέ αντί για Ελληνική κουζίνα. Έτσι, οι αρχές της Ελληνικής κουζίνας, που βασίλευαν πολύ πριν την εποχή του Αρχέστρατου, της διαύγειας, της ελαφρότητας των σαλτσών, της ευκρίνειας των γεύσεων πάνε περίπατο.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Maleviziotis.gr στο Google News

Μιλώντας για τη Γεύση
Ας ξεχάσουμε τις γαστρονομίες, τις γευσιγνωσίες και όλες τις πολύπλοκες λέξεις του τύπου “εγώ ξέρω, εσύ δεν ξέρεις” και ας μιλήσουμε για τη Γεύση, για την απλή αίσθηση της γεύσης. Όλοι, όπως είναι φυσικό, συσχετίζουμε τη γεύση με την τροφή. Στην πραγματικότητα, σπάνια έχουμε συνείδηση του τι γευόμαστε όταν τρεφόμαστε. Ας ξεχωρίσουμε το “Γεύεσθαι” από το “Τρέφεσθαι” και ας μιλήσουμε για το ρόλο της γεύσης στη ζωή μας. Ας ξεχάσουμε -υπόσχομαι μόνο προσωρινά- την τόσο σημαντική αυτή πράξη της αυτοσυντήρησης (ή της λαιμαργίας) και ας δούμε τη γεύση ακόμα πιο πλατειά: στον κοινωνικό της ρόλο.

Η Γεύση είναι Πολιτιστικό Αγαθό
Βρίσκω ότι η μουσική και η γεύση έχουν πολλά και χτυπητά κοινά:

• Έχουν την ίδια τάξη διάρκειας: Σύντομες εμπειρίες, με παρόμοια καμπύλη ερεθισμού.

• Έχουν εξίσου ισχυρή συνδετική δράση: Οι Έλληνες, λένε, ενώνονται με 3.000 τραγούδια, που τα ξέρουν όλοι και τα τραγουδούν. Στη Νάπολη, η καντσονέτα πέθανε. Στην Ελλάδα, ο Χατζηδάκις ζει, στην Κρήτη ο Καλογεράκης, ο Μουντάκης βασιλεύουν. Η συνδετική δράση του συν – τρέφεσθαι αντίστοιχα είναι προφανής. Πού θα πας με την παρέα σου;

Πού θα πας τον φιλοξενούμενο επιχειρηματία πριν ή μετά την υπογραφή της συμφωνίας; Πού θα πας την καλή σου για να δημιουργηθεί ατμόσφαιρα; Σκεφτείτε τώρα το συνδυασμό! η παρέα που μετά το φαγητό πιάνει το τραγούδι. Τα τραγούδια “της τάβλας” όπως λέγονται. Η σημασία του γεύεσθαι είναι μέρος της ίδιας διαδικασίας. Δεν πας απλώς να φας. Διαλέγεις πού θα πας και τι θα παραγγείλεις, ανάλογα με την περίπτωση. Η επιλογή σου μπορεί να σταθεί κρίσιμη σε κάθε μια από τις περιπτώσεις που ανάφερα και να ανατρέψει το αποτέλεσμα μιας καλής χειρονομίας.

• Έχουν εξίσου μεγάλη ποικιλία. Κι εδώ πρέπει να σταθούμε. Η ποικιλία δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που μας κάνει απλά να μην πλήττουμε. Η ποικιλία, που προκύπτει από την απειρία των συνδυασμών, τακτικά όμως ταξινομημένων κάτω από τάσεις (πολίτικη, ηπειρώτικη, αστική, κρητική, μπαλάντα, ροκ, δημοτική, λαϊκή), δημιουργεί ένα μεγάλο πλήθος θεμιτών επιλογών, όπου η ανάμιξη επιτρέπεται, και εξασφαλίζει έτσι την ανανέωση του δημιουργικού ενδιαφέροντος, την παράταση τής έντασης, της εμπειρίας, την εξέλιξη και την ίδια τη ζωή.

• Είναι τέλος, πολιτιστικά αγαθά. Είναι προϊόντα δημιουργίας ενός λαού που έχει κοινά ενδιαφέροντα, μοιράζεται ένα κοινό παρελθόν και αγωνίζεται για ένα κοινό μέλλον. Πόσο πολύ σχέση έχει η τωρινή κουζίνα με το δείπνο του Μίνωα, δεν ξέρουμε ακριβώς. Γνωρίζουμε με λεπτομέρεια από τη Γραμμική Β’ γραφή τι έτρωγαν τότε, αλλά όχι πώς το παρασκεύαζαν. Παρόλο λοιπόν που συνταγές πριν τον Αρχέστρατο δεν έχουμε, όσο ερευνούμε, ξεθάβουμε όλο και πιο χτυπητές ενδείξεις της διαχρονικότητας της Ελληνικής Γεύσης. Θυσίες που συνεχίζονται και σήμερα απαράλλαχτες, συνδυασμοί υλικών που χρησιμοποιούνται και σήμερα, συνήθειες που μένουν αναλλοίωτες στο χρόνο, σαν Παρθενώνες της Γεύσης. Ή μήπως δεν ζει σήμερα το Βυζαντινό μέλος στη Δημοτική αλλά και στη μοντέρνα μουσική;

Η Σημασία του Συν-Τρέφεσθαι στον Κοινωνικό Ιστό
Το πόσο σημαντική είναι η Γεύση -η ιερή στιγμή του τραπεζιού- φαίνεται και από τον ορισμό που δίνει η στατιστική στο “νοικοκυριό”. Νοικοκυριό είναι ομάδα ανθρώπων που μένει κάτω από την ίδια στέγη και τρώει από το ίδιο τσουκάλι. Η Φιλιπινέζα που τρώει με την οικογένεια είναι μέλος του νοικοκυριού. Ο γιος που τρώει έξω, δεν είναι. Τόσο ισχυρή είναι η επίδραση της γεύσης στο θεμέλιο της κοινωνίας μας, την οικογένεια. Εδώ, η Ελληνική Ακαδημία Γεύσης μοιράζεται την οδύνη με τους ανθρώπους τής σκέψης, που βλέπουν την οικογένεια να διαλύεται, ενωμένη μπροστά στην τηλεόραση με το πιάτο στο χέρι.

Λίγα χρόνια πριν, μαζευόμαστε στο τραπέζι πριν το φαγητό, ανταλλάσσαμε τα νέα της ημέρας, γευόμαστε το φαγητό, φτωχικό αλλά με επιμέλεια και αγάπη φτιαγμένο για την ιερή στιγμή που όλοι -στέκομαι στο ΟΛΟΙ- θα μοιραζόμαστε τον επιούσιο. Και μετά, και με τη βοήθεια του λιγοστού κρασιού που αγοράστηκε από την ταβέρνα της γειτονιάς, αρχίζαμε τα πειράγματα, τα ανέκδοτα και τα επιτραπέζια παιγνίδια. Πριν πάμε για διάβασμα και ύπνο.

Όσο φτωχικό κι αν είναι το σπίτι, τα εδέσματα, η επιμέλεια τής παρασκευής και η περιποίηση θα κάνουν τον καλεσμένο να νοιώσει βασιλιάς. Μετά το φαγητό, αρχίζουν τα “ανέκδοτα”. Αυτό μου πήρε πολύ καιρό να το καταλάβω. Τα ανέκδοτα είναι ιστορίες που αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα.

Οι ιστορίες αυτές είτε είναι αληθινές είτε καμώνονται πως είναι. Πολλές φορές, οι ιστορίες αυτές δεν έχουν κατάληξη που να προκύπτει από τη λειτουργία του χιούμορ, δηλαδή, δεν υπάρχει η απροσδόκητη κατάληξη. Παρ’ όλα αυτά, οι συνδαιτυμόνες συμμετέχουν γελώντας εκεί που πρέπει, απολαμβάνοντας την ιστορία, αφήνοντας εμένα να αναρωτιέμαι πού είναι το αστείο. Πέρασε καιρός για να συνειδητοποιήσω ότι υπάρχει κάτι κοινό σε όλες τις ιστορίες: εξυμνούν κάποια από τις παραδοσιακές Κρητικές αρετές.

Η σημασία της διαδικασίας αυτής, στην πράξη του συν-Τρέφεσθαι, φαίνεται από το ότι ακόμα και σήμερα, είναι μεγάλη προσβολή στον οικοδεσπότη, αν κάποιος από τους καλεσμένους αποχωρήσει αμέσως μετά το φαγητό. Αν ένας από τους καλεσμένους έχει περιορισμένο χρόνο, έχει προειδοποιήσει τον οικοδεσπότη και φροντίζει να πάρει έγκαιρα και την άδεια των συνδαιτυμόνων, πριν φύγει δε, θα πει την ιστορία του. Συμπλήρωμα της βεγγέρας, είναι η μουσική και ο χορός, που ανάλογα με το τι έχει προετοιμάσει η παρέα, θα ολοκληρώσει τη διασκέδαση.

Η δράση του Γεύεσθαι και του συν-Τρέφεσθαι όμως δεν περιορίζεται στο στενό πλαίσιο του κοινωνικού πυρήνα. Η Γεύση (και η μουσική) θα ξεφύγουν από τον στενό κλοιό του πυρήνα αγκαλιά με τη θρησκεία και θα απλωθούν σ’ όλο το χώρο της Ελληνοσύνης – της κάθε Ελληνοσύνης – και θα δέσουν γειτονιές, πόλεις, λαούς γύρω από τον οβελία και το “Χριστός Ανέστη εκ νεκρών..”, τη Βασιλόπιτα και το “πάει ο παλιός ο Χρόνος”, χρωματίζοντας με το δικό τους χαρακτηριστικό χρώμα και δυναμώνοντας τη στιγμή της μεγάλης Επαφής, ακόμα και πέρα από τη Θρησκεία που παραχωρεί απλόχερα την ευκαιρία. Η κοινωνία του θρησκευτικού συναισθήματος, της μουσικής ταυτότητας της στιγμής, του γεύεσθαι και του συν – τρέφεσθαι της σύναξης, όλα λαξεμένα μαζί μέσα από δημιουργική σκέψη και πράξη αιώνων, είναι εξ ορισμού Πολιτισμός.

Μία Πρόταση Εφαρμογής
Η Ελληνική Ακαδημία Γεύσης έχει υιοθετήσει μια πρόταση εφαρμογής για τα θεματικά δείπνα της Κρητικής Διατροφής. Θα ήθελα να σας την περιγράψω.

1. Πρώτη φάση: Προδόρπια
Όταν οι συνδαιτυμόνες προσέρχονται στο τραπέζι, τους περιμένουν περίπου δέκα παραδοσιακές γεύσεις από την Κρήτη ή από την περιοχή της οποίας την κουζίνα θέλουμε να παρουσιάσουμε. Συνήθως σερβίρουμε με ούζο, τσίπουρο ή τσικουδιά, γιατί είναι δύσκολο να βρει κανείς κρασί που να ταιριάζει με όλες αυτές τις γεύσεις. Ελιές σε μαρινάδα ελαιολάδου, ντάκος λαντουριστός, γαύρος μαρινάτος, μελιτζανοσαλάτα ή φάβα, γεμιστό καλαμάρι, τελετουργική σαλάτα οσπρίων “πολυσπόρια” ή “παλικάρια”, πιτάκια κ.ο.κ.

Οι γεύσεις αυτές, σε ποσότητες μεζέ, προσφέρονται από κοινά πιάτα. Το συμβολικό νόημα αυτής της φάσης είναι να ενωθούν οι συνδαιτυμόνες με τα δεσμά των συν-τρόφων, μέσα από τη διανομή της τροφής και του ποτού που επίσης δεν σερβίρεται σ’ αυτή τη φάση του γεύματος.

2. Κυρίως γεύμα
Τα προδόρπια και τα αποστάγματα μαζεύονται και έρχεται η σούπα. Συνήθως μια κλασσική σούπα με τραχανά ή μπλιγούρι, αρωματισμένη με βότανα. Ακολουθεί το πρώτο πιάτο με το κρασί του, που συνήθως είναι από το βασίλειο του Ποσειδώνα.

Ως ξεχωριστό πιάτο προσφέρεται η σαλάτα, που αντικαθιστά το σορμπέ. Συνήθως συνδυάζουμε αγριόχορτα με ρόδι ή κυδώνι ή βερίκοκο. Για ντρέσιν κάνουμε μια βινεγκρέτ με κρασί, κατά προτίμηση ροζέ, πλούσιο σε ζάχαρα, με το οποίο και σερβίρουμε την σαλάτα.

Το κυρίως πιάτο, συνήθως αρνί ή χοιρινό ή κουνέλι, συνδυάζεται με τα προϊόντα τού τόπου μας, αγκινάρα, κυδώνι, σύκο, σταμναγκάθι, ή και λιγότερο εξωτικά λαχανικά ή/και όσπρια και σερβίρεται με το κρασί του. Ακολουθεί το επιδόρπιο, συνήθως μια δημιουργία με φρούτα νωπά ή ψημένα, μέλι, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά, γιαούρτι ή τυρί, αρωματικά βότανα, με ένα από τα υπέροχα γλυκά κρασιά της χώρας μας (ξέρετε το Κρητικό Μοσχάτο Σπίνας, ή το Όστρια;). Τελειώνουμε το δείπνο με τσάι από βότανα ή Ελληνικό καφέ στη χόβολη. Η Ελληνική Ακαδημία Γεύσης συχνά ακολουθεί σ’ αυτή τη φάση δημιουργικές λύσεις, πάντα μέσα στον χώρο τής παραδοσιακής κουζίνας.

3. Εν αρχή ήν ο μύθος!
Όλο το εδεσματολόγιο ντύνεται με ένα μύθο, που αφηγείται πώς τα εδέσματα που χρησιμοποιούνται δένονται με τους μύθους και τις παραδόσεις μας. Η δημιουργία τού μύθου, μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο εδεσματολόγιο. Το πρότυπο αυτό δεν είναι πανάκεια, αλλά το έχουμε εφαρμόσει πολλές φορές με μεγάλη επιτυχία. Προβλήματα συναντήσαμε, όταν ο αριθμός των συνδαιτυμόνων εμφανίστηκε ξαφνικά πολύ μεγαλύτερος από τον προγραμματισμένο. Το κλειδί της εκδήλωσης είναι το σέρβις.

Το σερβίρισμα πρέπει να γίνεται σε κάθε τραπέζι με ακρίβεια και να μην καθυστερεί την κουζίνα, γιατί μπορεί το δείπνο να διαρκέσει πάρα πολύ και τα φαγητά να έρθουν ταλαιπωρημένα αν μείνουν μια ώρα στη φωτιά. Επίσης τα προδόρπια δεν πρέπει να είναι σε μεγάλες ποσότητες και να μαζευτούν ΟΛΑ στον χρόνο που έχει προκαθοριστεί, γιατί υπάρχει κίνδυνος να χορτάσουν κάποιοι πριν αρχίσει το φαγητό. Ξενοδοχεία με εμπειρία σε μπανκέ δεν θα συναντήσουν προβλήματα. Εξάλλου, το προστρώσιμο των τραπεζιών είναι μεγάλο πλεονέκτημα για το ξεκίνημα, ακόμη και για την περίπτωση που κάποιοι καθυστερούν.

Πάμε Λοιπόν; Εμπρός λοιπόν για Κρητική Δίαιτα!
του Αντώνη Παναγιωτόπουλου (Προέδρος Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης)
cabare.gr

Ετικέτες: Κρητική διατροφήΣυν-Τρέφεσθαι
Κοινοποίηση2Tweet1Κοινοποίηση1Αποστολή
Προηγούμενο Άρθρο

Ο Γιώργος Χουμεριανός και το πρώτο μηχανουργείο του Ηρακλείου

Επόμενο Άρθρο

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την Τελετή Μνήμης στη Στοά "Μακάσι"

ΣχετικάΆρθρα

Μεγάλη συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου στο χωριό Πυργού για την ανάδειξη της κρητικής κουζίνας
Υγεία

Μεγάλη συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου στο χωριό Πυργού για την ανάδειξη της κρητικής κουζίνας

21 Μαρτίου, 2023
«Πρωταθλήτρια» Ελλάδος στη γαστρονομία η Κρήτη!
Κρήτη

Η Κρήτη δεύτερος καλύτερος food προορισμός στον κόσμο

17 Φεβρουαρίου, 2023
Λ. Αυγενάκης: «Ανοίγουμε ορίζοντες και προωθούμε την κρητική διατροφή, ως πρότυπο υγιεινής διατροφής»
Κρήτη

Λ. Αυγενάκης: «Ανοίγουμε ορίζοντες και προωθούμε την κρητική διατροφή, ως πρότυπο υγιεινής διατροφής»

21 Ιανουαρίου, 2023
2ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM Προώθησης Κρητικών Προϊόντων – Έως 16/1 η δήλωση συμμετοχής
Υγεία

2ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM Προώθησης Κρητικών Προϊόντων – Έως 16/1 η δήλωση συμμετοχής

11 Ιανουαρίου, 2023
Τσιλαδιά,το Κρητικό χριστουγεννιάτικο ζελέ!
Η άλλη Κρήτη

Τσιλαδιά,το Χριστουγεννιάτικο ζελέ της Κρήτης !

1 Ιανουαρίου, 2023
Ποτέ την Κυριακή…τα παλιά χρόνια στην Κρήτη!
Η άλλη Κρήτη

Χοχλιοί: Ένα υπερτρόφιμο της Κρητικής διατροφής

9 Μαΐου, 2022
Διαβάστε Περισσότερα
Επόμενο Άρθρο
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την Τελετή Μνήμης στη Στοά "Μακάσι"

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την Τελετή Μνήμης στη Στοά "Μακάσι"

Με Μακάμπι Χάιφα ο Ολυμπιακός στα προκριματικά του Champions League

Με Μακάμπι Χάιφα ο Ολυμπιακός στα προκριματικά του Champions League

Τελευταία νέα

Ευρωλίγκα: Δεν είχε αντίδοτο στον Μίροτιτς ο Παναθηναϊκός
Αθλητικά

Ευρωλίγκα: Δεν είχε αντίδοτο στον Μίροτιτς ο Παναθηναϊκός

23 Μαρτίου, 2023
Ο επικεφαλής του TikTok καταθέτει σε Επιτροπή της αμερικανικής Βουλής
Κόσμος

Ο επικεφαλής του TikTok καταθέτει σε Επιτροπή της αμερικανικής Βουλής

23 Μαρτίου, 2023
Πώς θα γίνει η επιστροφή χρημάτων για τις ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία
Τουρισμός

Μεγάλο Deal 254 εκατ. ευρώ στον τουρισμό: Πουλήθηκε χαρτοφυλάκιο 72 ξενοδοχείων

23 Μαρτίου, 2023
Διαφήμιση

Δημοφιλή

  • All
  • Μαλεβίζι
Άνοιξαν οι ουρανοί στο Μαλεβίζι

Άνοιξαν οι ουρανοί στο Μαλεβίζι -Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις (Βίντεο)

17 Μαρτίου, 2023
Επικίνδυνο δέντρο

SOS: Ανατίναξαν δέντρο στην … αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι

20 Μαρτίου, 2023
Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου 2021 – Γιατί είναι «κινητή» γιορτή

Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου 2023 – Γιατί είναι «κινητή» γιορτή

12 Ιανουαρίου, 2023
Οι Όμορφες και ξεχωριστές «Ροδαρές» στα Πάνω Καλέσα

Οι Όμορφες και ξεχωριστές «Ροδαρές» στα Πάνω Καλέσα

18 Μαρτίου, 2023
Αλλάζουν τα όρια ηλικίας στα διπλώματα οδήγησης -Τι θα συμβεί με τους οδηγούς μεγαλύτερης ηλικίας

Αλλάζουν τα όρια ηλικίας στα διπλώματα οδήγησης -Τι θα συμβεί με τους οδηγούς μεγαλύτερης ηλικίας

16 Μαρτίου, 2023
Έφυγε από τη ζωή o Νίκος Γκελεστάθης

Θλίψη για τον Κρητικό γιατρό που έφυγε από την ζωή

20 Μαρτίου, 2023
Αυτός είναι ο πέμπτος υποψήφιος Δήμαρχος στο Μαλεβίζι

Αντιδήμαρχος του Δήμου Μαλεβιζίου υπέβαλε την παραίτηση του

22 Μαρτίου, 2023
H εποχή του Τοξότη ξεκινά: Ποια ζώδια επηρεάζονται περισσότερο

Τα ζώδια σήμερα 21 Μαρτίου

21 Μαρτίου, 2023
Ποια είναι τα είδη και οι βαθμοί συγγένειας

Ποια είναι τα είδη και οι βαθμοί συγγένειας

26 Νοεμβρίου, 2022
Αλλάζουν οι εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης -Οι νέες γνώσεις που πρέπει να έχουν όλοι

Αλλάζουν οι εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης -Οι νέες γνώσεις που πρέπει να έχουν όλοι

19 Μαρτίου, 2023
MMALEVIZIOTIS.GR

Τα νέα του Μαλεβιζίου, της Κρήτης & ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο με συνεχή ροή ειδήσεων σε πολιτισμό,κοινωνία,αθλητισμό,οικονομία

Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση Κατηγοριών

  • Uncategorized
  • Μαλεβίζι
  • Μαλεβιζιώτης Θέμα
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Gossip
  • Life
  • Social Trends
  • Απόψεις
  • Η άλλη Κρήτη
  • Η Φωτογραφία της ημέρας
  • Πανελλήνιες
  • Τα σχολιανά μας
  • Τουρισμός
  • Υγεία

Μαλεβίζι

Στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος Ηρακλείου για δεύτερη σερί χρονιά το ΓΕΛ Γαζίου

Με… άρωμα ΟΦΗ, πρώτο στην Κρήτη το ΓΕΛ Γαζίου

23 Μαρτίου, 2023
Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην παρέλαση στο Γάζι

Πως θα γιορτάσει την 25η Μαρτίου το Μαλεβίζι -Εκδηλώσεις την παραμονή και ανήμερα και της Εθνικής Επετείου

23 Μαρτίου, 2023
Καλέσσα: Διαφορετικός φέτος ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου | Φώτο

Ο ιερός ναός της Ευαγγελίστριας στα Καλέσσα: Η ιστορία και οι θρύλοι του

23 Μαρτίου, 2023
Με το Σύλλογο Τριτέκνων Ηρακλείου ο Λάμπρος Βαμβακάς 

Με το Σύλλογο Τριτέκνων Ηρακλείου ο Λάμπρος Βαμβακάς 

23 Μαρτίου, 2023
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Cookies και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία

© 2022 Maleviziotis.gr - Powered by IMMKO.

Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων
  • Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβίζι
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Πανελλήνιες
    • Πανελλήνιες 2022

© 2022 Maleviziotis.gr - Powered by IMMKO.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Προσθήκη Νέας Playlist