• Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Cookies και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022
  • Είσοδος
Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβίζι
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Πανελλήνιες
Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων
  • Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβίζι
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Πανελλήνιες
Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων
Μαλεβιζιώτης
Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων

Οι μωβ μέδουσες ήρθαν για να μείνουν – Σε ποιες παραλίες έχουν στήσει… καρτέρι

16 Ιουνίου, 2022
σε Social Trends, Επικαιρότητα
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 min read
0
Οι μωβ μέδουσες μετά το Αιγαίο «πολιορκούν» και το Ιόνιο
285
Προβολές
Share on FacebookShare on Twitter

Ηρθαν στις ελληνικές θάλασσες και θα παραμείνουν τουλάχιστον για δυο-τρία χρόνια, προειδοποιούν οι επιστήμονες – Μετακινούνται ανάλογα με τη φορά του ανέμου – Αποφεύγουμε το κολύμπι μόνο όταν φαίνεται συγκέντρωση μεδουσών διά γυμνού οφθαλμού – Τα πλοκάμια τους είναι αόρατα και φτάνουν μέχρι 10 μέτρα

Ο εφιάλτης του φετινού καλοκαιριού φαίνεται ότι έχει τη μορφή της μωβ μέδουσας, του πιο επικίνδυνου για τον άνθρωπο είδους τσούχτρας απ’ όσα απαντώνται στη Μεσόγειο. Ο ίδιος εφιάλτης γίνεται ακόμη πιο τρομακτικός, καθώς η παρουσία του αποτυπώνεται γεωγραφικώς σχεδόν παντού στη λεκάνη της Μεσογείου, από το απώτερο νοτιοανατολικό άκρο της έως την ακτογραμμή της Πορτογαλίας.

Και στην Ελλάδα, από τα νησιά του Ιονίου, το Αιγαίο έως τον Σαρωνικό και μερικές από τις πολυσύχναστες παραλίες της πρωτεύουσας (Βουλιαγμένη, Καβούρι, Λαγονήσι, Νέα Μάκρη, Πόρτο Ράφτη κ.α.) Στον χάρτη της βάσης δεδομένων και της αντίστοιχης εφαρμογής iNaturalist, η Ελλάδα είναι κατακόκκινη, εφόσον με ένα κόκκινο στίγμα σημειώνεται κάθε εμφάνιση μοβ μεδουσών. Ταυτόχρονα, οι ειδικοί επιστήμονες εκφράζουν εξαιρετικά δυσοίωνες προγνώσεις. Κάνουν λόγο για μια πολιορκία από τις μοβ μέδουσες η οποία δεν πρόκειται να λυθεί προτού παρέλθουν τουλάχιστον 2-3 χρόνια.

Οι κινδυνοι

Δείτε Επίσης

Απόδραση στην Κρήτη: Κατά συρροή δολοφόνος ο Πακιστανός – Το who is who των πέντε

Κρήτη: Εμφανίστηκε η 46χρονη που είχε δηλωθεί ως «εξαφάνιση»

3 Ιουλίου, 2022
Κρήτη: «Γάζωσαν» αυτοκίνητο αλλά έκαναν λάθος στον… ιδιοκτήτη!

«Μπαλοθιές» έξω από εκκλησία στον Μασταμπά

3 Ιουλίου, 2022
Έχασε τη ζωή του κολυμπώντας

Ένας ακόμη θάνατος σε παραλία στην Κρήτη

3 Ιουλίου, 2022
Υδρογονάνθρακες – Τι συμβαίνει με τα κοιτάσματα στην Κρήτη

Σε τεντωμένο σκοινί η ενεργειακή επάρκεια της χώρας, αν κοπεί το ρωσικό αέριο

3 Ιουλίου, 2022

Ωστόσο, είναι άραγε στ’ αλήθεια τόσο απελπιστική η κατάσταση με τις μοβ τσούχτρες στην Ελλάδα φέτος; Η απάντηση είναι ότι όχι, τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα. Διότι, όπως επισημαίνει η κυρία Γιολάντα Κουλούρη, θαλάσσιος βιολόγος, κύρια ερευνήτρια του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών στις Γούρνες του Ηρακλείου Κρήτης, «από τη μία πλευρά, δεν πρέπει να περιμένουμε ότι οι μωβ μέδουσες θα εξαφανιστούν από τις θάλασσες της Ελλάδας μέσα σε μερικούς μήνες. Για κάποιο χρονικό διάστημα, έως ότου ολοκληρωθεί ο κύκλος της ζωής τους στη χώρα μας, θα πρέπει κατά κάποιον τρόπο να συνυπάρξουμε με τις μέδουσες. Και αυτό μπορεί να γίνει όταν παρακολουθούμε τακτικά τις μετακινήσεις τους, περίπου όπως συμβουλευόμαστε το δελτίο καιρού.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Maleviziotis.gr στο Google News

Επίσης, θα πρέπει να αξιολογούμε σωστά και κριτικά τη σχετική πληροφόρηση». Η κυρία Κουλούρη εξηγεί περαιτέρω ότι «η εφαρμογή iNaturalist είναι οπωσδήποτε αξιόπιστη και χρήσιμη, όμως αν κάποιος δεν κοιτάξει προσεκτικά καθεμία από τις αναφορές για τις μωβ τσούχτρες, μπορεί να καταλήξει σε λάθος συμπέρασμα και να αποφύγει να κολυμπήσει σε κάποια παραλία από φόβο, ο οποίος ενδέχεται να είναι υπερβολικός και επί της ουσίας αβάσιμος. Το πρόβλημα είναι όταν συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός μεδουσών στην ίδια θαλάσσια περιοχή, κάτι που συνήθως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν χρειάζεται να κολυμπήσει κάποιος για να καταλάβει ότι υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση. Για εμάς, τους επιστήμονες και ερευνητές του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η εμφάνιση 100-1.000 μεδουσών, π.χ., σε έναν κόλπο, λογίζεται ως μέτρια συγκέντρωση.

Επιπλέον, θα πρέπει πάντα ο λουόμενος να ελέγχει πότε ακριβώς έγινε η καταγραφή στις εκάστοτε online βάσεις δεδομένων. Σε πολλές περιπτώσεις είναι εύκολο να παρασυρθεί κάποιος από τα κόκκινα στίγματα που βλέπει στον χάρτη, αν, π.χ., διαφύγει την προσοχή του ότι οι σχετικές φωτογραφίες δεν έχουν ληφθεί μερικές ημέρες πριν, αλλά ενδεχομένως την προηγούμενη χρονιά ή και ακόμη παλαιότερα. Εξάλλου, οι μοβ μέδουσες δεν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2022!». Συνεπώς, δεν αρκεί ένας μικρός αριθμός από τσούχτρες για να καταστεί η εκάστοτε παραλία επικίνδυνη. Επικίνδυνες για τους λουόμενους είναι οι παραθαλάσσιες ζώνες όπου η συγκέντρωση μεδουσών είναι πραγματικά αυξημένη και, ως εκ τούτου, ορατή διά γυμνού οφθαλμού από τη στεριά.

Ενδημεί στη Μεσόγειο

Με τη βοήθεια του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών, η μοβ μέδουσα ως θαλάσσιος οργανισμός μόνο παρείσακτη και ξένη δεν είναι στη Μεσόγειο. Αντιθέτως, αποτελεί μέρος του θαλάσσιου οικοσυστήματος της περιοχής. Είναι δε θεμελιώδες το να γνωρίζει κάποιος τις στοιχειώδεις ιδιότητες αυτού του παράξενου, κάπως μυστηριώδους είδους θαλάσσιας ζωής, ώστε να αντιμετωπίζει λελογισμένα και στις πραγματικές διαστάσεις την όποια επικινδυνότητά του. Καταρχάς, η μοβ μέδουσα (ή Pelagia Noctiluca, όπως είναι η επιστημονική ονομασία του είδους) είναι οργανισμός στο δεύτερο στάδιο εξέλιξής του. Αρχικά δημιουργείται ως πολύποδας, ο οποίος προσκολλάται σε στερεά στοιχεία του βυθού και αναλόγως των συνθηκών εξελίσσεται σε μέδουσα.

Πρόκειται για ένα παθητικό ον, δηλαδή δεν κινείται αυτοβούλως αναζητώντας, π.χ., πεδία όπου η τροφή του θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη σε μεγαλύτερη ποσότητα, πιο εύκολα προσβάσιμη κ.ο.κ. Οι μέδουσες άγονται και φέρονται από τα θαλάσσια ρεύματα, άρα δεν τίθεται ζήτημα μόνιμης εγκατάστασής τους στον ελλαδικό χώρο. Συναφές προς αυτό το χαρακτηριστικό τους είναι ότι τείνουν να συγκεντρώνονται σε μεγαλύτερα θαλάσσια βάθη, γι’ αυτό όταν το ρεύμα του ανέμου και ο κυματισμός έχει αντίθετη διεύθυνση προς την ξηρά οι μοβ μέδουσες απομακρύνονται από τις παραλίες.

Τυπικά, οι μοβ μέδουσες θεωρούνται πελαγικό είδος, απαντώνται περισσότερο σε τροπικά νερά και σε βάθη από μερικά εκατοστά έως και 1.600 μέτρα. Είναι ημιδιαφανείς, σε μοβ απόχρωση και το σχήμα τους αναλύεται στο κεφάλι, ήτοι το άνω τμήμα που θυμίζει κάπως καμπάνα με μέγιστη διάμετρο περίπου τα 12 εκ., από το οποίο εκφύεται ένας αριθμός πλοκαμιών. Τα 4 εξ αυτών χρησιμεύουν για τη συλλογή της τροφής, ενώ υπάρχουν άλλα 8 περιμετρικά της καμπάνας. Αυτά είναι πάρα πολύ λεπτά και σχεδόν αόρατα, εξ ου και ονομάζονται νηματοκύστες, με μήκος που κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τα 2 μ., μολονότι έχουν καταγραφεί μοβ μέδουσες με πλοκάμια μήκους έως και 10 μ.

Οι νηματοκύστες και τα κνιδοκύτταρα από τα οποία συντίθενται περιέχουν νευροτοξικές ουσίες, αυτές ακριβώς που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στον ανθρώπινο οργανισμό στην περίπτωση επαφής με την επιδερμίδα. Τα συμπτώματα που μπορεί να εκδηλωθούν μετά το τσίμπημα της μοβ μέδουσας ποικίλλουν, από το κοκκίνισμα του δέρματος, τον κνησμό έως και την αίσθηση του εγκαύματος. Σπανιότερα παρατηρούνται έντονο άλγος τοπικά, πτώση της αρτηριακής πίεσης και ταχυκαρδία, ναυτία, πονοκέφαλος, τάση προς έμετο και διάρροια, δύσπνοια ή ακόμη και βρογχικός σπασμός.

Παρότι τα βαριά περιστατικά εξαιτίας των παρενεργειών του τσιμπήματος από μοβ μέδουσα είναι απειροελάχιστα, οι γιατροί προειδοποιούν ότι αν παρατηρηθούν υπόταση, βραχνάδα στη φωνή, συριγμός κατά την εισπνοή, γενικευμένο αγγειοοίδημα, εκτεταμένο κνιδωτικό εξάνθημα, διαταραχές επιπέδου επικοινωνίας/συνείδησης, επιβάλλεται η κατεπείγουσα διακομιδή του ασθενούς σε νοσοκομείο. Εξυπακούεται ότι άτομα με διαγνωσμένη ευαισθησία, αλλεργίες κ.λπ. θα πρέπει να αποφεύγουν την κολύμβηση σε νερά όπου έχει αναφερθεί παρουσία μεδουσών. Κατά κανόνα, πάντως, το τσίμπημα της μοβ μέδουσας αντιμετωπίζεται επαρκώς με κάποιο κοινό αντιισταμινικό σκεύασμα (αλοιφή, τζελ κ.λπ.). Η τροφική αλυσίδα

Ενα πολύ συνηθισμένο σφάλμα που διαπράττεται κατά κόρον λόγω άγνοιας είναι η εξαγωγή των μοβ μεδουσών από το νερό και η εναπόθεσή τους ή και η πρόχειρη κατάχωσή τους στην άμμο. Η ενέργεια αυτή όχι μόνο στερείται νοήματος ως προς την «εκκαθάριση» της εκάστοτε παραλίας από τις μέδουσες, αλλά πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο ατυχήματος. Οι νηματοκύστες είναι πολύ ευαίσθητες και κόβονται εύκολα, διαχέοντας τα τοξικά κνιδοκύτταρά τους. Καθώς τα πλοκάμια της μέδουσας είναι σχεδόν αθέατα, το τσίμπημα μπορεί να επέλθει μόλις το γυμνό πόδι κάποιου ανύποπτου λουόμενου πατήσει κομμάτια τους, τα οποία έχουν παραμείνει στην επιφάνεια της άμμου. Ωστόσο, η καταναγκαστική συμβίωσή μας με τις μοβ μέδουσες συν τω χρόνω θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη γνώση γύρω από το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται ο συγκεκριμένος θαλάσσιος οργανισμός.

Εξάλλου, η εντονότερη του συνήθους παρουσία τους στην Ελλάδα ίσως να μην υπήρχε ποτέ χωρίς την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή. Η υπερθέρμανση του πλανήτη γενικώς, αλλά και οι μεταβολές στη θερμοκρασία των υδάτων στη Μεσόγειο, μαζί με τις έντονες βροχοπτώσεις ιδιαίτερα την άνοιξη, έχουν διαταράξει το θαλάσσιο οικοσύστημα. Μια επιπλέον απόδειξη αυτής της αρνητικής εξέλιξης είναι η φετινή επέλαση των μοβ μεδουσών. Για τις οποίες οι ιδανικές αναπαραγωγικές συνθήκες είναι θερμοκρασίες από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή περίπου στη ζώνη διακύμανσης των ελληνικών θαλασσών. Γι’ αυτό και οι επιστήμονες που παρακολουθούν συστηματικά τις μετακινήσεις τους επισημαίνουν ότι η φετινή πληθυσμιακή έξαρση στον ελλαδικό χώρο στην πραγματικότητα έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2020. Τα προηγούμενα χρόνια παρόμοιες εξάρσεις σημειώνονταν ανά 10-12 χρόνια, με τις μέδουσες να παρεπιδημούν στη χώρα μας για 2-3 έτη, όπως συνέβη την περίοδο 2015-2018 στον Κορινθιακό κόλπο κ.α.

Παρ’ όλα αυτά, όπως τονίζει στο «ΘΕΜΑ» η κυρία Κουλούρη, «καμία πρόβλεψη για τη διάρκεια του φαινομένου δεν μπορεί να γίνει επί του παρόντος. Εμείς ως ειδικοί επιστήμονες παρατηρούμε συστηματικά την εξέλιξη της πληθυσμιακής έξαρσης των μοβ μεδουσών, ώστε να συγκεντρώσουμε δεδομένα προς μελέτη και επεξεργασία. Είναι σαφές όμως ότι η έξαρση σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή και την υπεραλίευση. Οι μοβ μέδουσες αποτελούν έναν κρίκο της τροφικής αλυσίδας, καθώς τρέφονται με πλαγκτόν και αποτελούν οι ίδιες τροφή για άλλα είδη, όπως η ρέγγα, ο τόνος, το φεγγαρόψαρο, οι θαλάσσιες χελώνες κ.ά.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η λειτουργία της τροφικής αλυσίδας έχει διαταραχτεί σοβαρά τις τελευταίες δεκαετίες, γεγονός που προκαλεί παρενέργειες όπως η αυξημένη εμφάνιση των μοβ μεδουσών. Και επειδή κάποιος πιθανώς να αναρωτηθεί, π.χ., “γιατί δεν ρίχνουμε στη θάλασσα μερικούς τόνους φεγγαρόψαρων για να εξολοθρεύσουν τις μέδουσες”, η απάντηση είναι ότι κάτι τέτοιο θα προϋπέθετε, κατ’ αρχάς, την ύπαρξη τόσο μεγάλων πληθυσμών ψαριών, καθώς και μια τεράστια επιχείρηση αλίευσης και μεταφοράς τους. Οπως και να έχει, αν υπάρξει ανάγκη κάποιας παρέμβασης ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, εμείς ως επιστήμονες θα μελετήσουμε τις παραμέτρους του ζητήματος και θα προτείνουμε τις ενδεχόμενες λύσεις. Προς το παρόν, όμως, κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή με τις μοβ μέδουσες και χωρίς υπερβολές, με ψυχραιμία και ορθολογισμό να συνεχίσουμε τη ζωή μας».

Ετικέτες: Μώβ μέδουσες
ΚοινοποίησηTweetΚοινοποίησηΑποστολή
Προηγούμενο Άρθρο

Πέθαναν τον Πέτρο Φιλιππίδη – Έξαλλος ο ηθοποιός

Επόμενο Άρθρο

Μαλεβίζι: Παιδικοί σταθμοί έως τις 6 το απόγευμα

ΣχετικάΆρθρα

Οι μωβ μέδουσες μετά το Αιγαίο «πολιορκούν» και το Ιόνιο
Υγεία

Μωβ και Γαλάζιες Μέδουσες και Δέρμα

23 Ιουνίου, 2022
Μωβ και γαλάζιες μέδουσες και δέρμα – Πώς αντιμετωπίζουμε το τσίμπημα
Υγεία

Μωβ και γαλάζιες μέδουσες και δέρμα – Πώς αντιμετωπίζουμε το τσίμπημα

21 Ιουνίου, 2022
Μωβ μέδουσες: «Με έτσουζε λες και μου έριξαν βιτριόλι, έβραζε το δέρμα μου», λέει γυναίκα που την τσίμπησε
Ελλάδα

Μωβ μέδουσες: «Με έτσουζε λες και μου έριξαν βιτριόλι, έβραζε το δέρμα μου», λέει γυναίκα που την τσίμπησε

12 Ιουνίου, 2022
Οι μωβ μέδουσες μετά το Αιγαίο «πολιορκούν» και το Ιόνιο
Social Trends

Μωβ μέδουσες: Το θαλάσσιο ζώο που τις… καταβροχθίζει-Βίντεο

9 Ιουνίου, 2022
Μωβ μέδουσες έκαναν την εμφάνισή τους σε παραλία της Κρήτης
Κρήτη

Μωβ μέδουσες έκαναν την εμφάνισή τους σε παραλία της Κρήτης

6 Ιουνίου, 2022
Αυτές είναι οι επικίνδυνες περιοχές για τις μωβ μέδουσες – Δείτε χάρτη
Ελλάδα

Αυτές είναι οι επικίνδυνες περιοχές για τις μωβ μέδουσες – Δείτε χάρτη

4 Ιουνίου, 2022
Διαβάστε Περισσότερα
Επόμενο Άρθρο
Από σήμερα οι αιτήσεις για τα ΚΔΑΠ μέσω Voucher

Μαλεβίζι: Παιδικοί σταθμοί έως τις 6 το απόγευμα

Συλλυπητήρια Κουράκη για την απώλεια της Ειμαρμένης Κεφαλογιάννη

Το Σάββατο στον Κρουσώνα το 40ημερο μνημόσυνο της Σοφίας Μακριδάκη

Τελευταία νέα

Απόδραση στην Κρήτη: Κατά συρροή δολοφόνος ο Πακιστανός – Το who is who των πέντε
Κρήτη

Κρήτη: Εμφανίστηκε η 46χρονη που είχε δηλωθεί ως «εξαφάνιση»

3 Ιουλίου, 2022
Κρήτη: «Γάζωσαν» αυτοκίνητο αλλά έκαναν λάθος στον… ιδιοκτήτη!
Κρήτη

«Μπαλοθιές» έξω από εκκλησία στον Μασταμπά

3 Ιουλίου, 2022
Έχασε τη ζωή του κολυμπώντας
Κρήτη

Ένας ακόμη θάνατος σε παραλία στην Κρήτη

3 Ιουλίου, 2022

Δημοφιλή

  • All
  • Μαλεβίζι
Στο χειρουργείο ανήμερα των γενεθλίων της η Αντιγόνη

Στο χειρουργείο ανήμερα των γενεθλίων της η Αντιγόνη

28 Ιουνίου, 2022
Το μήνυμα της Αντιγόνης Ανδρεάκη μετά το χειρουργείο!

Το μήνυμα της Αντιγόνης Ανδρεάκη μετά το χειρουργείο!

30 Ιουνίου, 2022
Έφυγε απο την ζωή ο αγαπητός Λυράρης της Μεσσαράς

Έφυγε απο την ζωή ο αγαπητός Λυράρης της Μεσσαράς

28 Ιουνίου, 2022
Οι Gangsters Κρητικές γιαγιάδες προκαλούν βεντέτα με τους Trappers και γίνονται viral!

Οι Gangsters Κρητικές γιαγιάδες προκαλούν βεντέτα με τους Trappers και γίνονται viral!

30 Ιουνίου, 2022
Ηράκλειο: Στο "πόδι" η Πυροσβεστική μέσα στη νύχτα

Συμβαίνει τώρα: Φωτιά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Αμμουδάρα

1 Ιουλίου, 2022
Πανελλαδικές: Να μπούμε από το παράθυρο – Του Στράτου Στρατηγάκη*

Πανελλήνιες 2022: Ένας από τους πρώτους των πρώτων είναι από την Κρήτη, ο Αχιλλέας Λυδάκης, που κατάφερε να συγκεντρώσει 19.110 μόρια.

28 Ιουνίου, 2022
Αντώνιος Γρηγοράκης ή Καπετάν Σατανάς: Ο μεγάλος  Κρουσανιώτης οπλαρχηγός της Αντίστασης

Οι Μαύρες Μέρες στον Κρουσώνα και ο Θάνατος στην Αυγενική

29 Ιουνίου, 2022
Διπλές χαρές στην οικογένεια Φαραζάκη

Διπλές χαρές στην οικογένεια Φαραζάκη

27 Ιουνίου, 2022
Αυτοί είναι οι Αριστεύσαντες μαθητές του Γυμνασίου Κρουσώνα

Αυτοί είναι οι Αριστεύσαντες μαθητές του Γυμνασίου Κρουσώνα

1 Ιουλίου, 2022
Μητέρα και γιος έδωσαν τέλος στη ζωή τους, πέφτοντας με το αυτοκίνητο στη θάλασσα

Μητέρα και γιος έδωσαν τέλος στη ζωή τους, πέφτοντας με το αυτοκίνητο στη θάλασσα

27 Ιουνίου, 2022
MMALEVIZIOTIS.GR

Τα νέα του Μαλεβιζίου, της Κρήτης & ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο με συνεχή ροή ειδήσεων σε πολιτισμό,κοινωνία,αθλητισμό,οικονομία

Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση Κατηγοριών

  • Gossip
  • Life
  • Social Trends
  • Uncategorized
  • Αθλητικά
  • Άλλα Αθλήματα
  • Απόψεις
  • Γεωργία
  • Γυναίκα
  • Δημοφιλή
  • Διατροφή – Συνταγές
  • Ειδήσεις
  • Ειδήσεις που ενδιαφέρουν
  • Εκπαίδευση
  • Ελλάδα
  • Επικαιρότητα
  • Εργασία
  • Η άλλη Κρήτη
  • Η Φωτογραφία της ημέρας
  • Ηράκλειο
  • Θρησκεία
  • Ιατρικά
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Κρήτη
  • Λασίθι
  • Μαλεβίζι
  • Μαλεβιζιώτης Θέμα
  • Μουσική
  • Μπάσκετ
  • Νἐα Τουρισμός
  • Οικονομία
  • Πανελλήνιες
  • Πανελλήνιες 2022
  • Ποδόσφαιρο
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Ρέθυμνο
  • Τα σχολιανά μας
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπικά
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χανιά

Μαλεβίζι

Οι μαθητές του Γυμνασίου Γαζίου παρουσιάζουν λογοτεχνία στον  «Μαλεβιζιώτη»

Οι μαθητές του Γυμνασίου Γαζίου παρουσιάζουν λογοτεχνία στον «Μαλεβιζιώτη»

2 Ιουλίου, 2022
Σοβαρό τροχαίο στο Παλαιόκαστρο με την εμπλοκή τριών οχημάτων

Σοβαρό τροχαίο στο Παλαιόκαστρο με την εμπλοκή τριών οχημάτων

2 Ιουλίου, 2022
"Λουκέτο" στους Παιδικούς Σταθμούς την Τρίτη 20/2 σε ένδειξη διαμαρτυρίας!

ΔΟΚΑΠΠΑΜ: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για την κατάθεση δικαιολογητικών στους Παιδικούς / Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

2 Ιουλίου, 2022
30 θετικά κρούσματα κορωνοιού απο ελέγχους rapid test στο Γάζι

30 θετικά κρούσματα κορωνοιού απο ελέγχους rapid test στο Γάζι

2 Ιουλίου, 2022
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Cookies και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία

© 2021 Maleviziotis.gr - Powered by IMMKO.

Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων
  • Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβίζι
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Πανελλήνιες
    • Πανελλήνιες 2022

© 2021 Maleviziotis.gr - Powered by IMMKO.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Προσθήκη Νέας Playlist