Τα κεράσια είναι από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού.
Υλικά
1 κιλό κεράσια κατά προτίμηση Βοδενών ή Τριπόλεως
700 γραμμ. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Διαδικασία
Διαλέγουμε κεράσια ώριμα αλλά σφριγηλά, με λαμπερό χρώμα, χωρίς αλλοιώσεις στο φλοιό τους και χτυπήματα. Ζυγίζουμε τα κεράσια αφού τα καθαρίσουμε.
Τα πλένουμε καλά. Αφαιρούμε τα κοτσάνια. Αφαιρούμε τα κουκούτσια, φορώντας γάντια, πάνω από την κατσαρόλα που θα τα βράσουμε ώστε να συλλέξουμε τους χυμούς που στάζουν.
Εάν μας αρέσει να βρίσκουμε κομμάτια φρούτων στη μαρμελάδα, απλά τα ζουλάμε λίγο με τα χέρια, να λιώσουν ελαφρά.Εάν τη θέλουμε λεία σαν πελτέ, πολτοποιούμε τα κεράσια στο μπλέντερ. Προσωπικά, μου αρέσει η μαρμελάδα με κομμάτια. Κάνουμε στρώσεις από κεράσια και ζάχαρη στην κατσαρόλα.