Οι μπανάνες είναι ίσως τα πιο δημοφιλή φρούτα στον πλανήτη που περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Ανάμεσα στα σημαντικά συστατικά που περιέχουν είναι: το κάλιο, η βιταμίνη Β6, η βιταμίνη C, το μαγνήσιο, ο χαλκός, το μαγγάνιο, οι υδατάνθρακες, οι φυτικές ίνες, οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά. Κάθε μπανάνα περιέχει περίπου 105 θερμίδες, λίγες πρωτεΐνες και σχεδόν καθόλου λίπος.
Μια μπανάνα που έχει μαυρίσει και είναι μαλακή συνήθως δεν τρώγεται. Δυστυχώς, η αγορά ενός τέτοιου τσαμπιού, επιδίδεται σε μια μάχη με τον χρόνο για να φάμε τις μπανάνες. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνες και σας κάνουν να θέλετε να τις φάτε όταν έχουν το ωραίο κίτρινο τους χρώμα. Πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε να τις φάμε όταν έχουν μαυρίσει πιστεύοντας ότι είναι χαλασμένες και θα μας κάνουν κακό.
Το αιθυλένιο
Οι μπανάνες είναι γεμάτες μέταλλα, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Αφού φάτε μια μπανάνα θα εγκαταλείψετε τη λαχτάρα σας για σνακ. Δυστυχώς, μαυρίζουν πολύ γρήγορα. Ποιος είναι όμως ο λόγος; Σε ειδικές αποθήκες ωρίμανσης, το λεγόμενο αιθυλένιο απελευθερώνεται όταν οι μπανάνες αρχίζουν να ωριμάζουν. Το αιθυλένιο θα ξεκινήσει τη διαδικασία ωρίμανσης και αποτέλεσμα αυτού είναι οι μπανάνες να παράγουν αιθυλένιο και να αλλάζουν χρώμα. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να αποτραπεί αυτό.Υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο για να κρατήσει τις μπανάνες σας κίτρινες. Έτσι, δε θα χρειαστεί να αγοράσετε μπανάνες και να πετάξετε τις μισές.