Νόστιμο φαγητό με γαρίδες
ΥΛΙΚΑ:
Ρίχνουμε τις γαρίδες με το κέλυφος τους σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό και λίγο αλάτι και τις βράζουμε για 8 λεπτά. Σουρώνουμε το ζουμί και το φυλάγουμε για να βάλουμε 2 ποτήρια στη σάλτσα και περίπου 3 ποτήρια στο πιλάφι. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο στο βούτυρο που έχει ήδη κάψει. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, του δίνουμε δύο τρεις γύρους και μετά βάζουμε λίγο λίγο τα 2 ποτήρια ζουμί από τις γαρίδες.
Αν σας αρέσει λίγο άρωμα από κρασί, βάζετε 1/4 ποτηριού λευκό κρασί πριν βάλετε το αλεύρι. Η σάλτσα γίνεται παχύρευστη αλλά όχι πηχτή.
Φτιάχνουμε πιλάφι ρύζι μόνο που στο πιλάφι αντί νερό και το ζωμό κότας βάζουμε το ζουμί από τις γαρίδες. Σερβίρουμε το φαγητό ως εξής: Βάζουμε το ρύζι σε μια φόρμα με τρύπα στη μέση, το πιέζουμε και μετά το αναποδογυρίζουμε σε στρογγυλή πιατέλα. Βάζουμε πάνω και γύρω τις γαρίδες ξεφλουδισμένες και ρίχνουμε μέσα στην τρύπα της φόρμας και πάνω τη σάλτσα.