450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
1 κ.γ. αλάτι
200 γρ. ζεστό γάλα
120 γρ. βούτυρο
200 γρ. τυρί φέτα ή ανθότυρο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ζεστό γάλα, όχι να καίει, το λιωμένο βούτυρο, την μαγιά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι και ανακτεύουμε στον πάγκο μέχρι να γίνει ζύμη. Την βάζουμε στο μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη για 1 ώρα.
Έπειτα σε αλευρωμένο πάγκο χωρίζουμε την ζύμη σε 8 τεμάχια. Ανοίγουμε με τα δάχτυλα ένα ένα τα μπαλάκια, βάζουμε λίγη τριμμένη φέτα και κλείνουμε το ζυμάρι προς το κέντρο, ώστε να μην μας φύγει το τυρί.Τα κάνουμε και πάλι μπαλάκια και τα πατάμε λίγο με το χέρι να ανοίξουν.Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε 2-3 μέσα στο τηγάνι, ανάλογα με το μέγεθος.Ψήσιμο: 5 λεπτά.
Αν θέλουμε μπορούμε να την σερβίρουμε και με μέλι.