Οι φράουλες εποχής είναι αρωματικές, κόκκινες, ζουμερές και γλυκές. Αλλά όσο κι αν αγαπάμε τις φράουλες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν είναι τα πιο ανθεκτικά φρούτα που υπάρχουν. Ακόμα και αν είμαστε πολύ προσεκτικοί στο πώς τις αποθηκεύουμε στην καλύτερη περίπτωση θα διαρκέσουν μια εβδομάδα.Υπάρχει τρόπος να διατηρήσουμε για πολύ καιρό τις φράουλες και να φτιάξουμε παγωτό, κέικ ή ό,τι άλλο θέλουμε αρκετό καιρό μετά την αγορά τους.
Ο πιο σωστός τρόπος να καταψύξουμε τις φράουλες
Ξεκινάμε ξεπλένοντας πολύ καλά τις φράουλες, στεγνώνοντάς τες σε πετσέτες και αφαιρώντας τα κοτσάνια τους. Το επόμενο βήμα είναι η κατάψυξή τους. Οι φράουλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, επομένως είναι επιρρεπείς στο να μουσκεύουν και να βρέχονται όταν τις ξεπαγώνουμε. Για να ελαχιστοποιηθεί ο σχηματισμός πάγου (ο οποίος τις καταστρέφει) είναι καλύτερο να αποθηκευτούν με τον εξής τρόπο:
Τοποθετούμε τις φράουλες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ώστε να μην ακουμπούν η μία στην άλλη και τις βάζουμε στην κατάψυξη. Μετά από δύο ώρες περίπου, βγάζουμε το ταψί από την κατάψυξη, αφαιρούμε τις φράουλες από το χαρτί και τις μεταφέρουμε σε μια σακούλα κατάψυξης, πιέζοντας ώστε να βγει ο αέρας. Μπορούμε να τις αφήσουμε στην κατάψυξη έως και δύο μήνες (μετά από δύο μήνες μπορεί να αρχίσουν να χάνουν τη γεύση τους). Οι κατεψυγμένες φράουλες είναι υπέροχες σε smoothies και milkshakes, αν και υπάρχουν πολλές περισσότερες δυνατότητες: μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε παγωτό ή να τις ξεπαγώσουμε και να τις προσθέσουμε σε κέικ και πίτες.