Πώς η μουσική βοηθά την υγεία μας

5
Κοινοποιήσεις
242
Προβολές
Διαφήμιση

Η μουσική είναι κομμάτι της ζωής όλων μας. Στο δρόμο, στο σπίτι για χαλάρωση, όταν βγαίνουμε – και όταν αποφασίζουμε να μην βγούμε επειδή δεν υπάρχει μουσική. Όλοι μας έχουμε μια πολύ στενή και πολύ προσωπική σχέση με τα αγαπημένα μας τραγούδια.Το ξέρατε όμως ότι η μουσική κάνει καλό και στην υγεία;

Αρχικά, ηρεμεί το στρες

Σύμφωνα με πολλές μελέτες σε ασθενείς ΜΕΘ, η αγαπημένη μουσική χαμήλωνε τα επίπεδα του στρες.

Η μουσική χωρίς λόγια βοηθά στη συγκέντρωση

Η ευχάριστη, ανεβαστική ή και δυναμική ορχηστρική μουσική μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό με εργασίες που απαιτούν συγκέντρωση.

Η μουσική μπορεί να χαλαρώσει την αρτηριακή πίεση

Έχει φανεί από έρευνες ότι η αγαπημένη μας μουσική προσφέρει χαλάρωση, κάνοντας τα αιμοφόρα αγγεία μας να διαστέλλονται και να κυκλοφορεί καλύτερα το αίμα.

Το να παίζουμε ένα μουσικό όργανο προστατεύει τον εγκέφαλό μας

Το να αποκτούμε νέες γνώσεις καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μας είναι σημαντικό, και το να μάθουμε ένα μουσικό όργανο θα βοηθήσει πολύ.. Μακροπρόθεσμα, αυτό μειώνει και τον κίνδυνο άνοιας και άλλων εκφυλιστικών παθήσεων του εγκεφάλου.

Δουλεύουμε πιο γρήγορα

Όταν δουλεύουμε με μουσική, είναι πιο πιθανό να τελειώσουμε πιο γρήγορα. Προσοχή, όμως, αυτό ισχύει περισσότερο για δουλειές που είναι πιο μηχανικές και επαναλαμβανόμενες, μιας και η μουσική μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από μία πιο δημιουργική εργασία.

Η χαλαρωτική μουσική στο αυτοκίνητο ηρεμεί τα νεύρα

Αν είστε από τους οδηγούς που δεν συγκρατούνται και βρίζουν ή εξοργίζονται εύκολα,(διότι και οι πιο ήρεμοι άνθρωποι μπορούν να εκνευριστούν). Έτσι μια χαλαρωτική μουσική μπορεί να είναι ό,τι χρειάζεται για να οδηγείτε με περισσότερη ηρεμία.

ΣχετικάΆρθρα

Επόμενο Άρθρο

Τελευταία νέα

Δημοφιλή

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Προσθήκη Νέας Playlist