Νόστιμη Μαρμελάδα δαμάσκηνο
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά δαμάσκηνα αγουρωπά
1 ½ κούπα νερό
1 κιλό ζάχαρη
Λίγη εσάνς πικραμύγδαλο ή βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τα δαμάσκηνα με το νερό και το εσάνς σε μια κατσαρόλα να σιγοβράσουν για 40 λεπτά περίπου.
Βγάζετε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνετε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη. Βάζετε εκ νέου την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζετε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Αποσσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφαιρείτε τον αφρό.
Αφήνετε λίγο να κρυώσει και γεμίζετε αποστειρωμένα βάζα.
Φυλάσσετε τα βάζα στο ψυγείο μέχρι 1 χρόνο περίπου.