Έχετε βαρεθεί το σκέτο κρέας; Υπάρχει μια συνταγή η οποία θα σας ξετρελάνει. Φτιάξτε μπιφτέκι γεμιστό με φέτα και θα θέλετε να τρώτε κάθε ημέρα.
Υλικά
Για το μπιφτέκι
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 μεγάλο ή 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη με τους ζωμούς τους
- 1 αυγό
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 10-12 φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη ή αποξηραμένο θυμάρι
- 1 κ.γ. καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα
- 4 φρυγανιές μουλιασμένες σε νερό ή γάλα και καλά στυμμένες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι - 4 κ.σ. ελαιόλαδο για το μείγμα + λίγο επιπλέον για ράντισμα
- 2 κ.σ. ξύδι
Για τη γέμιση
- 250 γρ. φέτα,θρυμματισμένη
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνετε αρκετή ώρα να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά. Αν έχετε χρόνο σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ελαφρώς ένα στρογγυλό μέτριο ταψί που να χωράει στη βάση του μια λεπτή στρώση με το μισό μείγμα κιμά.
- Παίρνετε το μισό από το μείγμα και το απλώνετε στη βάση του ταψιού, πιέζοντάς το με τις παλάμες σας να καλύψει τον πυθμένα του ταψιού. Από πάνω σκορπίζετε ομοιόμορφα την φέτα.
Στρώνετε μια λαδόκολλα στην επιφάνεια εργασίας σας και απλώνετε το υπόλοιπο μείγμα. Το πλάθετε έτσι, ώστε να έχει ακριβώς το μέγεθος του ταψιού. Αναποδογυρίζετε με προσοχή το λαδόχαρτο για να πέσει το μείγμα ακριβώς πάνω στη γέμιση. - Το διορθώνετε με το χέρι σας αν έχει μείνει κάποιο κενό και το πιέζετε προς τα κάτω στις άκρες για να ενωθεί με τη κάτω στρώση κιμά. Ραντίζετε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ περίπου ή μέχρι να κάνει κρούστα και πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.