Υλικά
150 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Περίπου 3/4 από 1 κουταλάκι μπέικιν
75 gr τριμμένο αμύγδαλο (πούδρα αμυγδάλου)Μπορούμε να αλέσουμε λευκά αμύγδαλα αν δεν έχουμε πούδρα αμυγδάλου.
150 gr καστανή ζάχαρη
150 gr βούτυρο αγελάδος σε πλάκα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά σε ένα μπολ. Κρατάμε 1-2 κουταλιές από τη ζάχαρη αν θέλουμε. Κόβουμε το βούτυρο παγωμένο όπως είναι από το ψυγείο σε κύβους, και το προσθέτουμε στο μείγμα των υπόλοιπων υλικών. Δουλεύουμε με τα δάκτυλα τα υλικά μας ώστε να έχουμε μια συμπαγή ζύμη.
Την απλώνουμε πάνω σε χαρτί ψησίματος ή σε μεμβράνη και την ανοίγουμε σε τετράγωνο φύλλο με διαστάσεις περίπου 24Χ24. Βάζουμε το φύλλο αυτό στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου. Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς (αντιστάσεις). Βγάζουμε το φύλλο από το ψυγείο, το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη που κρατήσαμε, και το κόβουμε σε τετραγωνάκια με πλευρά περίπου 3 cm.
Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ή μιας σπάτουλας, τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Αν θέλουμε τα κόβουμε σε 2 κομματάκια το καθένα.Τα ψήνουμε περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια αλλά και ο πάτος τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα αποθηκεύουμε σε μπισκοτιέρα
Είναι πεντανόστιμα αυτά τα μπισκότα και δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς. Σκέτα ή πάνω από παγωτά και κρέμες παντός είδους θα είναι τέλεια.