Θα μπορούσε κάποιος να την πει γιαουρτόπιτα χωρίς σιρόπι στην οποία προσθέτουμε και κάποια φρούτα.
Υλικά
120 ml ελαιόλαδο
160 gr ζάχαρη
2 αυγά μέτρια
1 κεσεδάκι απλό γιαούρτι (των 200 gr)
180 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
70 gr κορν φλάουρ
½ κουταλάκι σόδα
1 βανίλια
Ξύσμα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού ή άλλου εσπεριδοειδούς
160-180 gr κεράσια ή βερίκοκα σε κομματάκια (ζυγισμένα χωρίς το κουκούτσι)
Αν βάλουμε γλάσο,
Περίπου 60 gr ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1-2 κουταλάκια νερό (ανάλογα πόσο ρευστό το θέλουμε)
Εκτέλεση
Πλένουμε τα φρούτα και βγάζουμε τα κουκούτσια. Αν χρησιμοποιήσουμε βερίκοκα τα κόβουμε σε καρεδάκια ή σε φετούλες. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, και τη σόδα. Χτυπάμε σε άλλο μπολ με αυγογδάρτη τη ζάχαρη με τα αυγά να γίνουν σαν κρέμα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αφού αναμειχθούν τα υλικά, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και το μείγμα του αλευριού και το ενσωματώνουμε στα υγρά με σπάτουλα. Προσθέτουμε και τα φρούτα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι (ή στρωμένο με χαρτί ψησίματος) το μείγμα μας (με διάμετρο 24 cm) και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η λεπίδα ενός μαχαιριού που θα βυθίσουμε στο κέντρο του ταψιού (δεν ανοίγουμε τον φούρνο πριν το μισάωρο).
Όταν είναι έτοιμη η πίτα μας, την ξεφορμάρουμε ή την αφήνουμε στο σκεύος ψησίματος, και αφού κρυώσει την καλύπτουμε με γλάσο ή με ζάχαρη άχνη. Για το γλάσο, απλώς ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ προσθέτοντας λίγα λίγα τα υγρά στην άχνη μέχρι να επιτύχουμε την πυκνότητα που θέλουμε.