Συνταγή Σορμπέ με 2 συστατικά: Κεράσι και μέλι. Μια εύκολη συνταγή για ένα απολαυστικό δροσιστικό και υγιεινό σορμπέ από κεράσι.Όταν πρόκειται για επιδόρπιο, δεν γίνεται να γίνει πιο υγιεινό από αυτό.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΡΜΠΕ ΚΕΡΑΣΙ ΜΕ ΜΕΛΙ
1 κιλό κεράσια φρέσκα ή κατεψυγμένα και ελαφρώς ξεπαγωμένα, χωρίς κουκούτσι
¼ φλιτζάνι μέλι, ή προτιμώμενο γλυκαντικό
1 φλιτζάνι νερό
Οδηγίες:
1. Ανακατέψτε τα κεράσια, το μέλι και το νερό σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ομογενοποιηθούν. Προσαρμόστε το μέλι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
2. Αδειάζουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί και λειαίνουμε σε ομοιόμορφη στρώση. Καταψύξτε για 2 ώρες ή μέχρι να παγώσει, αλλά να είναι λίγο μαλακό για το σκούπισμα. Απολαμβάνουμε!
Σημείωση: Εάν παγώσει όλη τη νύχτα, καλύψτε με ένα καπάκι ή πλαστική μεμβράνη. Αφήστε το να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 5-10 λεπτά πριν το σερβίρετε.