Οι βιολογικοί ρεβυθοκεφτέδες αποτελούν ένα πεντανόστιμο ορεκτικό ή και γεύμα, το οποίο θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, ακόμα και εάν δεν πολυσυμπαθούν τα… ρεβύθια.Μπορούμε να τους απολαύσουμε όλον το χρόνο.
Υλικα:
-1/2 κιλό βιολογικά ρεβύθια
-3 με 4 βιολογικά ξερά κρεμμύδια
-Λίγο μάραθο
-5 με 6 κλωνάρια βιολογικές καυκαλήθρες
-1 φλιτζάνι του καφέ βιολογικό ελαιόλαδο
-Αλατοπίπερο
-Βιολογικό αλεύρι
Εκτέλεση:
Με μια τρυπητή κουτάλα ή στο μούλτι, αλέθουμε τα ρεβίθια, αφού πρώτα τα έχουμε βράσει να γίνουν χυλός.
Εναλλακτικά, αντί να τα βράσουμε, μπορούμε να τα μουλιάσουμε από το βράδυ σε νερό σε ένα κουταλάκι σόδα.
Τρίβουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια, ψιλοκόβουμε μάραθο και καυκαλήθρες και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί.
Μόλις μαραθούν προσθέτουμε αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε με το χυλό ρεβυθιών.
Προσθέτουμε το βιολογικό αλεύρι, τόσο όσο ο χυλός να δέσει, ώστε να μη σκορπά στο τηγάνι.