Τα μάνγκο, που χρονολογούνται εδώ και 5.000 χρόνια στην Ινδία, ωστόσο πλέον η μεγαλύτερη παραγωγή γίνεται στη Νότια και Κεντρική Αμερική, περιλαμβάνουν θρεπτικά συστατικά που θωρακίζουν τον οργανισμό.
Δυνατό ανοσοποιητικό
Χάρη στα 20 θρεπτικά στοιχεία που περιλαμβάνει, τρώγωντας ένα μάνγκο έχεις εξασφαλίσει το 50% της ημερήσιας ποσότητας της βιταμίνης C που χρειάζεσαι και το 35% της βιταμίνης Α. Με λίγα λόγια, η βιταμίνη C που είναι γνωστή ότι προστατεύει το σώμα σου από τον ήλιο, βοηθάει επίσης να διώξεις το οξειδωτικό στρες, ενώ η βιταμίνη Α έχει αντιφλεγμονώδη δράση ενώ καταπολεμά τις μολύνσεις.
Υγιή μάτια
Και αφού μιλάμε για βιταμίνη Α, αυτό σημαίνει πως το μάνγκο “δουλεύει” για να προστατεύσει τα μάτια σου. Παράλληλα, τα καροτενοειδή που περιλαμβάνει, προλαμβάνουν από τις βλάβες στα μάτια. Σύμφωνα με έρευνες, τα φυσικά καροτενοειδή έχουν αποδείξει πως προστατεύουν τα μάτια από το μπλε φως. Συνεπώς είναι ιδανικό για όσους βρίσκονται συνέχεια μπροστά από οθόνες.
Ρύθμιση βάρους
Δεδομένου ότι περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, τα μάνγκο είναι κατάλληλα για ανθρώπους που πρέπει να προσέχουν το σάκχαρο στο αίμα τους. Ειδικότερα, τα μάνγκο αποτελούνται από 83% νερό και λειτουργούν υπέρ της υγείας του εντέρου. Η ποσότητα των ινών που λαμβάνεις από μία κούπα μάνγκο, έχει ως αποτέλεσμα την αργή απορρόφηση της ζάχαρης, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο φρούτο είναι ιδανικό για αυτούς που παλέύουν με την παχυσαρκία.
Υγεία της καρδιάς
Επιπλέον μειώνει τη χοληστερόλη,τα τριγλυκερίδια και τα ελεύθερα λιπαρά οξέα,ενώ προστατεύει τον ιστό της καρδιάς και διατηρεί τα κύτταρα υγιή. Σε συνδυασμό, με τις φυτικές ίνες, το μάνγκο καταφέρνει να προστατεύσει την καρδιά με μόνο μέλημα να είναι να το εντάξουμε στη διατροφή μας.